Week van het Jonge Kind: Kinderopvang met biologische inslag

ALMERE
De Week van het Jonge Kind is alweer halverwege. Dit is Flevoland besteedt deze week aandacht aan deze themaweek waarin aandacht wordt gevraagd voor de eerste jaren van het kind. Die jaren zijn belangrijk, want ze vormen je voor de rest van het leven is de gedachte. 

Vandaag volgen wij Judith van Brandwijk van kindcentrum Quinzokids in Almere. Haar kinderopvang is biologisch. De opvang maakt gebruik van veel ecologische producten. Ook zijn er zowel binnen als buiten veel natuurlijke materialen, waardoor het kind zich in een brede vorm ontwikkelt. 

 

reacties (4)

 • Boels

   

  Wat een flauwe kul: biologische kinderopvang. Dat bijvoeglijke naamwoord past nergens bij.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dank voor deze uitgebreide argumenten!

 • DronteN

   

  Kan ook stimulerend werken voor de kinderen. Leren omgaan met eigen geteeld groente en fruit. Houten speelgoed. Biografie producten. Duurzame energie zoals zuinig met water en elektra/ gas. Dat betekent lampen uit als een ruimte leeg is. Kraan niet zo lang laten lopen. Etc.

  reageer
 • Boels

   

  "Leren omgaan met eigen geteeld groente en fruit." Moeten we dat allemaal gaan doen? Leuk, dan verhongeren we met z'n allen. Leuk of niet, NL kent 17 miljoen eters en het is onmogelijk om die te voeden op de "biologische" manier. Waarom zouden wij zuinig moeten zijn met water? Als we het niet wegpompen verzuipen we. Stop met die geitenwollensokken cultuur, zonder bestendig te leveren energie (geen wind en zon!) gaan we er aan.

 • Jk

   

  Handig ingespeeld op het sentiment, veroorzaakt door de onwaarheden die de bio marketeers ons doen laten geloven

  reageer
 • Jan

   

  En verplicht met de fiets brengen? Of komt er dan geen hond opdagen? Want vaak is de dubbele moraal heersend..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert