CBR blijft Almeerse rijbewijs weigeren door drankmisbruik

ALMERE
Een 47-jarige Almeerse is naar de Raad van State gestapt, omdat het CBR blijft weigeren een verklaring van geschiktheid te geven om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

'Stevige drinker'
Het CBR vindt de Almeerse nog steeds een stevige drinker, maar volgens de vrouw zelf hebben haar afwijkende bloedwaarden te maken met het slikken van het antidepressivum Venlafaxine.

Keuring
In 2015 werd de vrouw opnieuw gekeurd door een arts van het Bureau Rijbewijskeuringen waar het CBR mee werkt. Ze stelde sinds 2013 geen alcohol meer gedronken te hebben. Uit een bloedonderzoek concludeerde de keuringsarts dat haar bloedwaarden afweken, zoals bij drinkers. Maar hij schreef in zijn rapport dat dit ook te maken kan hebben met het slikken van Venlafaxine.

Na vragen van het CBR trok de arts alsnog een stellige conclusie. In zijn tweede rapport schreef hij dat sprake is van alcoholmisbruik. De advocaat die door de Almeerse is ingeschakeld beweert dat het CBR druk heeft uitgeoefend op de arts om de geschiktheidsverklaring te kunnen weigeren.

De Almeerse heeft een rapport van haar eigen huisarts waarin staat dat alcoholmisbruik "minder waarschijnlijk is". De Raad van State doet over zes weken uitspraak in deze zaak.

 

reacties (3)

 • Flevoburger

   

  Bij twijfel vind ik de maximale borging van de veiligheid in het verkeer toch wel een prioriteit hebben. Er worden teveel mensen door drank in het verkeer vermoord.

  reageer
 • Hubba bubba

   

  Goed zo! Eens een drankorgel altijd een drankorgel. Dit zijn de beste straffen voor alcomobilisten. Een beschonken een auto besturen nooit geen rijbewijs meer!

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Waar het ook door komt; met beide is het beter niet aan verkeer deel te nemen. Als ze van die pillen af is kan ze haar bloed weer testen.

  reageer
 • Kareltje

   

  Precies! Uit de bijsluiter: U kunt de eerste tijd suf zijn. Rijd dan geen auto. In sommige gevallen mag u de eerste tijd niet rijden. Vraag dit na in de apotheek. Pas op met alcohol. Dit kan u nog suffer maken.

 • Beste Ed, Van sommigen pillen kom je de rest van je leven niet meer af, antidepressivum is vaak zo een medicatie. Er zijn genoeg mensen die dit medicijn slikken en gewoon in staat zijn om te rijden.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert