Financiën Lelystad "mager maar gezond"

LELYSTAD • Do 13 april 2017 | 11:39 • Donderdag 13 april 2017 | 11:39
“Mager maar gezond.” Zo omschrijft wethouder financiën Jop Fackeldey de financiële situatie van Lelystad. De gemeente heeft niet veel vet op de botten, maar verwacht de komende jaren geen onverwachte bezuinigen.

Helemaal zeker is dat niet omdat nog onduidelijk is wat de gemeente van Den Haag kan verwachten. Eind mei wordt bekend welk bedrag gemeenten precies van het Rijk krijgen. Daarnaast speelt de kabinetsformatie mee. Daardoor kan het zijn dat er veranderingen komen die ook effect hebben op gemeenten. 

De gemeente is van plan de komende jaren voor een aantal zaken eenmalig geld uit te trekken. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Marker Wadden, Nationaal Park Nieuw Land, het voorkomen van fietshinder in het stadshart en feestverlichting in het centrum.

Geld voor nieuwe jaarlijks terugkerende projecten is er eigenlijk niet. Er is wel een wensenlijstje opgesteld, maar pas later zal duidelijk worden hoe haalbaar die ambities zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel