College: bewaakte fietsenstalling jaar langer open

LELYSTAD
Het college van burgemeester en wethouders van Lelystad wil 48-duizend euro uittrekken om de bewaakte fietsenstalling in het Stadshart in 2018 open te houden. Het beheer werd de afgelopen jaren gedaan door werkervaringskrachten van het Werkbedrijf, maar dat project stopt omdat het werk niet geschikt blijkt te zijn om mensen naar een betaalde functie te begeleiden.

Overlast beperken
De bewaakte fietsenstalling is ervoor om overlast van fietsen en scooters in het winkelcentrum te beperken. De stalling wordt ook gebruikt voor de opslag van verwijderde fietsen en en scooters uit zones waar niet geparkeerd mag worden. In het Stadshart is geen alternatieve ophaallocatie beschikbaar.

Tekort stallingsruimte aanpakken
De overlast van verkeerd geparkeerde fietsen en scooters rond het station neemt, ondanks de aanwezige stallingen, toe. Met de Nederlandse Spoorwegen en Pro Rail worden dit jaar afspraken uitgewerkt om het tekort aan stallingsruimte aan te pakken.

Fietsplan Stadshart
Andere maatregelen van het Fietsplan Stadshart die nog uitgevoerd moeten worden, zijn: een stalling aan de noordzijde van het centrum met toezicht, fietsvrij maken van het Stadhuisplein, Zilverparkkade autovrij, stalling Agorahof/Neringpassage en een uitbreiding van het voetgangersgebied.

 

reacties (5)

 • Jan

   

  Wanneer gaan fietsers mee betalen aan de infrastructuur? Nu weer gratis stalling terwijl gratis parkeren voor de automobilist niet doorgaat. Dat dit centrum verpest is door auto's/automobilisten is natuurlijk onzin, er heeft nog nooit een auto gereden.

  reageer
 • Anno1978

   

  Weleens een scooter naar beneden gekregen daar?

  reageer
 • Linnie

   

  Ik vind het geweldig! Laten we de fietsrekken voor de h&m sluiten en elders in het centrum en iedereen naar de bewaakte fietsenstalling. Ik begrijp nog steeds niet dat bijna niemand daar gebruikt van maakt!

  reageer
 • Evert Marseille

   

  Hoeveel ruimte nemen het zelfde aantal auto's in beslag als hier fietsen staan. niet de fiets maar de auto heeft de binnensteden onleefbaar gemaakt.

  reageer
 • Frits

   

  Promesse, Dukaatplein en Stationsplein staan toch echt vol met fietsen en scooters op hinderlijke plekken, niet met auto's.

 • Dirk2

   

  Langzaam worden velen het zat met dit kansloze College! Werkbedrijf is weer eens geholpen met extra steun en nu het niet meer nodig is moet er nog een keer geld bij. Tijd voor een andere wind in dit stadhuis!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert