Stroomopwekkend zweefvliegtuig naar Ierland

KRAGGENBURG
Ampyx Power, dat in Kraggenburg testvluchten uitvoert met een onbemand zweefvliegtuig, gaat naar Ierland om windenergie te produceren. Het blijft daarnaast de komende jaren ook nog testvluchten doen in Kraggenburg.

Ampyx Power gaat samenwerken met het Duitse energiebedrijf E.ON om op een terrein bij de westkust van Ierland energie op te wekken met een nieuw type zweefvliegtuig. Het toestel zit vast aan een kabel en vliegt in een lus-vorm rond. Het is een soort vlieger die een dynamo op de grond in werking stelt en zo wordt er energie opgewekt. 

Het bedrijf was op zoek naar een grotere locatie om met de 'stroomvliegtuigen' te vliegen. Die bleek in Nederland niet beschikbaar. In Ierland krijgt het bedrijf nu wel voldoende ruimte, op een plek waar ook de weersomstandigheden gunstig zijn voor de testvluchten. 
 

reacties (1)

 • Boels

   

  Voor meer info: https://www.ampyxpower.com/ap3/ Zoals alle pogingen van "hernieuwbaar" ziet het er gelikt uit. Jammer dat de pogingen van "hernieuwbaar" het niet halen zonder het droombeeld van voldoende opslag.

  reageer
 • De jong

   

  We kunnen ook gewoon blij zijn met de vooruitgang. Ook met de opslag van stroom gaat het snel de goeie kant op. In het verleden blijven hangen helpt in ieder geval niet.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert