Politiek teleurgesteld over afblazen MFC

SWIFTERBANT
Politieke partijen in Dronten zijn teleurgesteld dat de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum in Swifterbant niet doorgaat. Een aantal partijen wil dat er nu snel wordt gekeken naar alternatieven. Ze willen ook geanalyseerd hebben waar het is misgegaan.

Vorig jaar stond de raad nog vierkant achter het plan, maar wilde wel dat het project openbaar aanbesteed werd. Na die aanbesteding blijkt dat de bouw 700.000 euro duurder wordt. Dat geld wil het college niet extra bijleggen.

Gekeken wordt nu of kerkgebouw De Hoeksteen gerenoveerd kan worden. Iets verderop kunnen dan 20 sociale huurwoningen of -appartementen worden gebouwd. Die zijn vooral bedoeld voor senioren. Daar is vraag naar, omdat veel oudere Swifterbanters graag in het dorp willen blijven wonen.

reacties (6)

 • Dirk

   

  Nou Politiek. Het lot ligt nu nog in jullie handen en geef dat geld voor Swifterbant en niet allerlei onzin in Dronten. En Swifterbant en Biddinghuizen. Laat bij de volgende verkiezingen merken wie jullie achter de PVDA aansturen. Prent dit in je geheugen.

  reageer
 • Hannes

   

  Met een poppenkast kan je alle kanten op!!

  reageer
 • Ikke

   

  Doodmoe word je ervan!

  reageer
 • 4x4

   

  Politiek is keuzes maken. De politiek in Dronten kiest blijkbaar niet voor Swifterbant en Biddinghuizen. Eigenlijk wisten we dat wel, maar nu is het duidelijk. Alles kan zolang het maar in het dorp Dronten is. Zelfs Walibi/Lowlands bij Biddinghuizen ligt nu in Dronterland. Gemeente Dronten, hef jezelf op, dan kan Biddinghuizen naar de Veluwe, Swifterbant naar Lelystad en dorp Dronten naar de regio Zwolle.

  reageer
 • Jan

   

  Vooral de reden dat het €700000 duurder is geworden is natuurlijk te gek voor woorden.. Omdat de economie is aangetrokken vragen de bouwbedrijven meer.. Gewoon niet zeuren en die 7 ton op tafel leggen! Wordt zo moe van dat gesteggel over geld wanneer het niet een project is waarbij de heren politici staan te dringen voor de camera's. Blijkbaar is een woord waar multi in voor komt, alleen geld waard als erachteraan komt cultureel.. Zucht..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Toos

   

  Wat gaat dat onderzoek kosten? 7 ton? Geld steken in een oud gebouw. Het is en blijft gedateerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert