College wil sportverkiezingen terug

LELYSTAD
De sportverkiezingen van Lelystad moeten vanaf volgend jaar weer worden gehouden. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders. Vanwege bezuinigingen werden de sporters in 2014 voor de laatste keer gehuldigd in het Agoratheater.

Destijds vond het stadsbestuur dat de verkiezingsavond alleen promotionele waarde had. Nu laat het college in de Kadernota weten dat de sportverkiezingen een 'inspirerende, sociale en bindende functie' heeft. De sportavond kost de gemeente Lelystad 12.000 euro.

Naast de sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportveteraan en sportvrijwilliger is het de bedoeling dat de Kampioenenparade ook weer een vast onderdeel van het sportieve festijn wordt. Tijdens deze parade worden alle jeugdkampioenen uit Lelystad individueel of in teamverband gehuldigd.

reacties (2)

 • Harold

   

  Beste Frits, als je eens wist hoeveel Lelystedelingen elke week met sport bezig zijn en daarin verbonden worden. Dat heeft iets te maken met samen leven. Stel je voor dat het college dat de rug toekeert. En de Marker Wadden en de Oostvaardersplassen? Godzijdank dat het college verder kjjkt en begrijpt dat je verantwoording neemt voor het leven om je heen.

  reageer
 • Frits

   

  Volgens mij staat de sportverkiezing in de kadernota op de lijst van voorstellen die wenselijk zijn, naar waar geen geld voor is. Overigens staan er op die lijst heel wat voorstellen die een stuk nuttiger/belangrijker zijn dan een sportverkiezing. Het college moet eens ophouden met het oppompen van de budgetten voor sport, cultuur en stadspromotie. En die anderhalf miljoen voor de Marker Wadden en Oostvaardersplassen is echt waanzin in een gemeentebegroting die zo onder druk staat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert