Ruim 800 scholieren doen mee aan SVOL Cityrun

LELYSTAD • Do 13 april 2017 | 14:10 • Donderdag 13 april 2017 | 14:10
Ruim 800 scholieren in Lelystad hebben donderdagmiddag meegedaan aan de eerste SVOL Cityrun. De leerlingen van de SGL, de Rietlanden en Arcus zamelden zo geld in voor het Roparunteam Lelystad.

De Roparun is een jaarlijkse estafettetocht tussen Parijs en Rotterdam waarbij geld wordt opgehaald voor zorg en ondersteuning van mensen met kanker. 

Burgemeester Ina Adema gaf op het Stadhuisplein het startschot voor de run. Op de drie scholen gingen de leerlingen op dat moment van start. Daarna renden en fietsten de scholieren een afstand van negen kilometer door de stad. Dat ging grotendeels per toerbeurt. 
 
Naast de scholieren deden ook negen 'prominententeams' mee. In één daarvan zat voormalig wereldkampioene sprint Nelly Cooman. Zij is ambassadeur van de Stichting Roparun. Andere teams prominententeams bestonden bijvoorbeeld uit politici, zoals onderwijswethouder Elly van Wageningen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel