Samenwerking met Windesheim moet steviger

LELYSTAD
De gemeente Lelystad wil de samenwerking met de hogeschool Windesheim Flevoland de komende jaren uitbouwen. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor.

De nadruk moet liggen op de ontwikkeling van een brede hogeschool, die samenwerkt met andere Lelystadse scholen in voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en met het bedrijfsleven. Het effect moet zijn dat Lelystadse studenten makkelijker doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs en uiteindelijk door een betere opleiding in de eigen stad een baan vinden.

Raad moet nog instemmen 
Lelystad neemt sinds 2007 deel aan de Hogeschool Windesheim Flevoland. Pogingen om in de provinciehoofdstad een vestiging van Windesheim te krijgen, zijn slechts gedeeltelijk gelukt.

De gemeenteraad vond vorig jaar dat Lelystad een miljoen euro van Windesheim zou moeten terugvorderen, omdat de oorspronkelijke doelen niet waren gehaald. Het college was dat niet van plan, omdat terugvorderen kansloos zou zijn en de relatie met Windesheim onder druk zou zetten. De raad moet nog instemmen met de nieuwe samenwerkingsplannen.

reacties (4)

 • Frits

   

  Hoezo "samenwerkt met ANDERE Lelystadse scholen"? Windesheid is geen Lelystadse school. Ze zijn er alleen met onze poen vandoor. En ondertussen biedt de gemeentebegroting nergens meer ruimte voor... Goed gedaan, college en gemeenteraad.

  reageer
 • Dirk2

   

  Laat het College aub wachten tot na de verkiezingen! Deze wethouder heeft tot nu toe meer schade dan opbrengsten gebracht.

  reageer
 • Jantje

   

  Je kunt als gemeente met iedereen samenwerken, maar je gaat toch niet nog meer GELD pompen in 1 specifieke hogeschool als die helemaal niet in de provinciehoofdstad is gevestigd ! Werk ook eens samen met andere hogescholen.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Nog een miljoen erin steken? Zet alles maar eens goed papier wethouder en maak geen mondelinge afspraken, want die tellen niet bij Windesheim.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert