Projectontwikkelaars naar RVS om beperkingen Oosterwold

ALMERE
Vier projectontwikkelaars zijn donderdag naar de Raad van State gestapt omdat ze vinden dat het bestemmingsplan Oosterwold van de gemeente Almere teveel beperkingen heeft. In het nieuwe stadsdeel moeten uiteindelijk 15.000 woningen komen en veel groen en natuur.

Grondeigenaar Bouwinvest Development heeft gronden die door de gemeente zijn aangewezen als Eemvallei. Daar stroomde volgens Almere vroeger de Oer-Eem en daardoor mag er niet gebouwd worden. Volgens Bouwinvest is de ligging van de Oer-Eem niet bekend. Het bedrijf voelt zich benadeeld in vergelijking met andere grondeigenaren.

De ontwikkelaars AM Grondbedrijf, Heijmans en Terra vrezen beperkt te worden door de bouw van het Windpark Zeewolde. De bedrijven hebben grond in eigendom bij het beoogde windpark langs de A27. Ze willen dat er in het bestemmingsplan regels komen tegen de nadelige effecten van de windmolens op de toekomstige woningen.

De uitspraak volgt over enkele weken.

reacties (3)

 • Theo

   

  De molens kunnen prima opschuiven richting Zeewolde Niet te ver want daar licht de AirPort

  reageer
 • Intuïtie

   

  Dat zijn nu de gevolgen van de zo arrogante grondspeculanten! Waar de overheid zijn waardelijke weg in weet te vinden!!

  reageer
 • Dennis

   

  Jaren lang mensen te veel laten betalen voor standaard huizen. Nu jaloers op mensen die zelf aan de slag gaan voor een betaalbare huis.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert