Projectontwikkelaars naar RVS om beperkingen Oosterwold

ALMERE • Do 13 april 2017 | 16:01 • Donderdag 13 april 2017 | 16:01
Vier projectontwikkelaars zijn donderdag naar de Raad van State gestapt omdat ze vinden dat het bestemmingsplan Oosterwold van de gemeente Almere teveel beperkingen heeft. In het nieuwe stadsdeel moeten uiteindelijk 15.000 woningen komen en veel groen en natuur.

Grondeigenaar Bouwinvest Development heeft gronden die door de gemeente zijn aangewezen als Eemvallei. Daar stroomde volgens Almere vroeger de Oer-Eem en daardoor mag er niet gebouwd worden. Volgens Bouwinvest is de ligging van de Oer-Eem niet bekend. Het bedrijf voelt zich benadeeld in vergelijking met andere grondeigenaren.

De ontwikkelaars AM Grondbedrijf, Heijmans en Terra vrezen beperkt te worden door de bouw van het Windpark Zeewolde. De bedrijven hebben grond in eigendom bij het beoogde windpark langs de A27. Ze willen dat er in het bestemmingsplan regels komen tegen de nadelige effecten van de windmolens op de toekomstige woningen.

De uitspraak volgt over enkele weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel