Schapen en lammetjes gaan grazen in Emmelerbos

EMMELOORD
Ongeveer 100 schapen en lammetjes gaan grazen in het Emmelerbos in Emmeloord. De proef van de gemeente Noordoostpolder begint volgende maand.

De gemeente wil kijken wat het effect is van grazende schapen, omdat ze verwacht dat het meer biodiversiteit oplevert. Ook hoopt Noordoostpolder dat de dieren de giftige bereklauw eten, waardoor die plant natuurlijk wordt bestreden.

De kudde kan het Emmelerbos in een week begrazen. Afhankelijk van de groei van het gras, komen de herder en de schapen later in het jaar nog een paar keer terug. Als de proef slaagt, wil de gemeente de schapen ook in parken laten grazen.
 

reacties (2)

 • Ina

   

  Ben het eens met 'duurzaam?'. Het bos ligt er bij om te huilen. Van de week nog erdoor gewandeld maar de lol is er wel af zo. Wel een leuk idee zo 'n schaapskudde. In stad Groningen is ook zo 'n kudde die langs de waterkanten enzo loopt. Erg leuk!

  reageer
 • Duurzaam?

   

  Het bos?Het is een stormbaan voor die arme beestjes.Bomen die gevloerd zijn door de zaagmachine liggen zigzag door het bos. Nuttig voor ander gedierte maar niet voor de arme schaapjes met wittewol.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert