Kemphaan na opknapbeurt helemaal af

ALMERE
Nieuwe bruggen, het speelbos, een binnentuin en een opgeknapt gebouw van Staatsbosbeheer: de afgelopen vijf jaar is hard gewerkt op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Donderdagmiddag werd de afronding van de opknapbeurt gevierd met de ingebruikname van een speelfontein die de beheerders via een app kunnen bedienen. 

Meer bezoekers voor landgoed
Volgens boswachter Freek Rebel was de Kemphaan aan een opknapbeurt toe omdat steeds meer mensen het Stadslandgoed bezoeken. "Almere is een groeiende stad en daardoor neemt het aantal bezoekers toe. We kunnen die nu weer goed ontvangen." Voor nu is alles af, al droomt de boswachter van meer. "We hebben nog het Almeerderhout eromheen, waar we meer routes willen. Ook is er plek voor evenementen en het gaat er nu om dat die er ook echt gaan komen."

Paasactiviteiten
Met Pasen kan al het nieuws in de Kemphaan uitgeprobeerd worden. Op eerste paasdag is er een brunch op het Stadslandgoed, de dag erna kunnen kinderen eieren zoeken, spelletjes doen of een kampvuur leren maken. 
 

reacties (6)

 • Hannes

   

  Welke verpauperde wijk in Almere geef je dan de voorkeur, om pas in 2022 de Floriade door te laten gaan!

  reageer
 • stephan

   

  Hannes, de Floriade komt helemaal niet op het Kasteelterrein.

  reageer
 • Hannes

   

  De klepel ligt al jaren bij het kasteel; En die mooie afgemaakte klok ligt al jaren bij de Kemphaan; En samen kunnen ze op een zo korte en gewilde locatie de klok laten luiden, om decennialang voor Almere een pracht van een culturele samenleving teweeg te brengen!! Waarbij de Floriade voor maar een halfjaar op het Kasteelterrein van mee kan profiteren!!

  reageer
 • DJinx

   

  Ik mis de link tussen de Kemphaan en de Floriade even hier. De Kemphaan is het stadslandgoed wat al sinds jaar en dag een (gratis) natuurlijk uitstapje biedt hier in Almere. Volgens mij moet u even op zoek naar de klepel bij het horen van deze klok ;)

  reageer
 • Hannes

   

  Met de toekomst van de Kemphaan is geen Floriade met al zijn thema's voor een halfjaar te evenaren! Als men niet de expansie en strategie aan wil gaan, om op het Kasteelterrein, met in de nabijheid de Kemphaan de Floriade in alle bescheidenheid met vraag en aanbod weet te realiseren; Dan kan men de Floriade op de zo geplande kwetsbare eiland wel vergeten!! "Zeker als men daar nog een woonwijk en bedrijventerrein aan vast wil klampen!! (Er zijn nu eenmaal teveel verschillende organisaties waarbij de ontwikkelingen alleen voor de Floriade niet zijn te evenaren) "Pak de allereerste ideeën van het Kasteelterrein weer op en men zal zijn doel met velen mogelijkheden bereiken!!"

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans K

   

  Alle lof voor Boswachter Vincent Troost die sinds een 2 jaar er goed op zit om de Kemphaan aan te pakken. Je ziet direct dat zo'n enthousiaste jongen de oude garde voor gaat. Het ziet er weer prachtig uit!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert