TNO vindt nieuw bewijs in Deventer moordzaak

LELYSTAD • Vr 14 april 2017 | 6:19 • Vrijdag 14 april 2017 | 6:19
Onderzoeksinstituut TNO heeft nieuw bewijs gevonden in de Deventer moordzaak. Dat bewijs vergroot de kans dat de zaak tegen de veroordeelde Ernest Louwes uit Lelystad wordt heropend. Dat meldt de Volkskrant.

Belastingadviseur Louwes heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten voor de moord op zijn cliënte Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft altijd gezegd onschuldig te zijn en dat hij rond het tijdstip van de moord over de A28 reed. Hij zou vanaf de snelweg hebben gebeld, maar zijn mobiele telefoon legde verbinding met een mast in Deventer. Louwes werd onder meer veroordeeld op basis van de conclusie dat zijn alibi niet klopte.

TNO zegt nu dat het wel degelijk kan dat Louwes vanaf de snelweg heeft gebeld. Door bijzondere condities in de atmosfeer kan zijn telefoon verbinding hebben gezocht met een mast in Deventer, en niet met de dichtstbijzijnde mast. TNO noemt de kans volgens de Volkskrant klein, maar niet onmogelijk. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel