TNO vindt nieuw bewijs in Deventer moordzaak

LELYSTAD
Onderzoeksinstituut TNO heeft nieuw bewijs gevonden in de Deventer moordzaak. Dat bewijs vergroot de kans dat de zaak tegen de veroordeelde Ernest Louwes uit Lelystad wordt heropend. Dat meldt de Volkskrant.

Belastingadviseur Louwes heeft een celstraf van 12 jaar uitgezeten voor de moord op zijn cliënte Jacqueline Wittenberg in 1999. Hij heeft altijd gezegd onschuldig te zijn en dat hij rond het tijdstip van de moord over de A28 reed. Hij zou vanaf de snelweg hebben gebeld, maar zijn mobiele telefoon legde verbinding met een mast in Deventer. Louwes werd onder meer veroordeeld op basis van de conclusie dat zijn alibi niet klopte.

TNO zegt nu dat het wel degelijk kan dat Louwes vanaf de snelweg heeft gebeld. Door bijzondere condities in de atmosfeer kan zijn telefoon verbinding hebben gezocht met een mast in Deventer, en niet met de dichtstbijzijnde mast. TNO noemt de kans volgens de Volkskrant klein, maar niet onmogelijk. 

reacties (6)

 • De advocaat

   

  Het niet hebben van een alibi is geen bewijs van het één of ander en doet er ook helemaal niet toe. Er is veel meer bewijs wat duidelijk maakte dat hij de dader is. Er hebben al zoveel deskundigen en rechters naar gekeken en hij is gewoon de moordenaar. Bij twijfel word je altijd vrij gesproken. Normaal zijn de mensen van het opsluiten zonder bewijs of zaak en hier moet een bewezen moordenaar plots vrijgesproken worden.

  reageer
 • Mr. K. Plop (b.d.)

   

  En dit gestuntel, heeft de gemeenschap gekost.. En dit gestuntel, gaat de gemeenschap kosten.. Maar het anonieme openbare ministerie niets..

  reageer
 • Boels

   

  Het is geen nieuw bewijs, hooguit is er sprake van gerede twijfel over de mogelijkheid dat er gelocked is op een zendmast die als alibi kan dienen. TNO heeft het over een kleine kans.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Precies....en dat is dus een kleine kans dat de veroordeling mogelijk onterecht was. "Wettig en overtuigend bewijs", zie je

 • Barbara

   

  Iemand moet in dit proces de waarheid hebben gesproken of deze geweld hebben aangedaan.

  reageer
 • Eindelijk

   

  Gelukkig, ik hoop dat hij een enorm groot schadevergoeding krijgt. Dit is nu al de zoveelste keer dat mensen onterecht vast zitten. Het zal je maar gebeuren. En er zit nog 14% onterecht vast.

  reageer
 • bromsnor

   

  jaja, 1 op de 7 is eigenlijk onschuldig. U gelooft het werkelijk.

 • laat alle reacties zien
 • Gtr

   

  Alweer jaren geleden op een druilerige zondag eens het hele dossier gelezen dat op internet stond. Toen was ik al overtuigd dat deze man totaal onschuldig Is. Ik gun het hem zo dat hij zijn zaak zal winnen en eindelijk gerehabiliteerd zal worden. Ik heb heel veel respect voor hem gekregen door zijn enorme vechtlust om zijn onschuld te bewijzen. In de gevangenis nog zijn rechtenstudie gedaan volgens mij. Mocht hij dit winnen dan hoop ik dat hij die mevrouw van het OM met net zoveel passie zal achtervolgen. Ik zal het moment dat hij knakte in de rechtszaal tijdens de uitspraak nooit meer vergeten.

  reageer
 • De advocaat

   

  Geschoolde juristen zouden het niet snappen en u wel. Ook een advocaat kon de man niet vrij pleiten maar u kunt het beter. En ambtenaren die hun werk vervolgen? Dat kan helemaal niet in de echte wereld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert