Provincie weert nieuwe veehouderijen niet

FLEVOLAND
De provincie Flevoland is niet van plan om nieuwe veehouderijen te weren of uitbreiding van bestaande bedrijven te verbieden. Daarvoor ontbreekt volgens de provincie wetgeving. Gedeputeerde Staten schrijven dat in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren. 

Aanleiding voor de vragen waren twee recente onderzoeken waaruit blijkt dat direct omwonenden van zulke bedrijven meer kans hebben op infecties aan de luchtwegen en op een verminderde longfunctie. Kinderen die bij intensieve veehouderijen wonen, hebben vaker last van eczeem. Dat zou komen door de hoeveelheden ammoniak en fijnstof die deze bedrijven uitstoten.

De Partij voor de Dieren wilde ook weten hoeveel Flevolanders in de buurt van intensieve veehouderijen wonen, maar die cijfers heeft de provincie niet.
 

reacties (6)

 • Jan2

   

  Wat een gezeur over het wonen in de nabijheid van een boerderij. Vliegveld Lelystad produceert in 1 dag meer fijnstof en kankerverwekkend kerosine uitstoot dan alle Flevolandse boeren samen in 1 jaar!!! En dat wil dan tzt naar 45000 vliegbewegingen per jaar!!!

  reageer
 • Jan2

   

  Wat een gezeur over het wonen in de nabijheid van een boerderij. Vliegveld Lelystad produceert in 1 dag meer fijnstof en kankerverwekkend kerosine uitstoot dan alle Flevolandse boeren samen in 1 jaar!!! En dat wil dan tzt naar 45000 vliegbewegingen per jaar!!!

  reageer
 • Michael

   

  Flevoland nog geen Brabant. Gaat er wel op lijken. Kijk naar Dronten, Spieringweg. Nog geen 300 meter van de bebouwing. Kippen- en koeien stallen. We hopen dit jaar maar weer op weinig oostenwind. Maar ja agrarische sector in Nederland onaantastbaar. Economie gaat voor gezondheid.

  reageer
 • De ingenieur

   

  In Flevoland zijn het alleen de boeren en hun kinderen zelf die bij het bedrijf wonen. In Brabant zitten de bedrijven relatief dicht bij de woonkernen en zijn de risico's voor buitenstaanders veel groter.

  reageer
 • Jan

   

  Wat te denken van de bewoners van de voormalige arbeiderswoningen aan de buitenwegen van de Noordoostpolder (en Urk)? Ook een kern als Lemmer ligt benedenwinds van enkele varkensflats aan de westkant van de NOP. Maar het is duidelijk, van dit college en deze Staten hoeft de Flevolandse bevolking niets te verwachten op dit vlak. Het boerenbelang gaat altijd voor! Zijn de GS-antwoorden ook voorzien van een advies van de GGD? "En overigens ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de bio-industrie" - Marianne Thieme.

 • pieter

   

  altijd maar meer en meer, ging met het melkvee (quota) ook zo goed,!!!Wordt het niet tijd voor minder vleesproductie.????

  reageer
 • Thomas

   

  Waarom? We hebben voedsel nodig. Bovendien draait de Nederlandse economie goed op de agrarische sector.

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Zegt het ene varken tegen de ander: Wat heb jij nou op je hoofd? Dat is een Gopro, want als niemand anders het doet filmen wij onszelf wel!

  reageer
 • Gerard

   

  Doel je op het filmpje vanuit België? Is dus helemaal gemanipuleer de oppasser die zorgt dat alles in goede banen lijd, was lid van de club animal rights die had namelijk gesolliciteerd op die baan! En heeft dit bewust laten uitvoeren!!! Ja ik weet dat er altijd wel wat gebeurd met de dieren maar ook met de mens niet iedereen is gezond en krijgt nooit eens wat voor de kiezen maar je kan het ook gaan zoeken

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert