Bijna alle hotels in de provincie volgeboekt

FLEVOLAND
Bijna alle hotels in Flevoland zijn tijdens het Paasweekend volgeboekt. Dat zegt Carla Bierma van Toerisme Flevoland. Volgens haar zijn er veel Duitsers naar de provincie gekomen, maar trekt Flevoland ook Nederlanders die er tijdens de Paasdagen in eigen land op uittrekken. 

Belangrijke trekpleister in Flevoland blijft de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Ook erg populair is de Tulpenroute in Noordoostpolder en andere gemeenten. 

Als aanvulling daarop heeft de provincie tussen Lelystad en Almere nog een zogenoemde Route Touristique opgezet. Deze moet passanten van de A6 lokken en via de Oostvaardersdijk langs onder meer de Oostvaardersplassen leiden.

Volgens Toerisme Flevoland zijn vakantieparken in de provincie ook populair. Veel mensen kiezen ervoor om de hele paasdagen bij bijvoorbeeld Center Parcs door te brengen.

Op Tweede Paasdag worden traditioneel veel bezoekers verwacht bij twee grote buiten-evenementen van Staatsbosbeheer. Die vinden plaats in het Kuinderbos bij Bant en op de Kemphaan in Almere. Ook in het Belevenissenbos in Lelystad valt iets extra's te beleven. Leden van de scouting hebben daar extra bouwwerken neergezet.

reacties (5)

 • Sorry, maar de toeristen komen echt niet voor Almere of Lelystad. Echt totaal onaantrekkelijk. Lelystad heeft als middelgrote stad niet eens genoeg hotels. Het heeft eigenlijk bijna niks. En dat als hoofdstad van de Provincie. Zelfs het treinverkeer is waardeloos vanuit de hoofdstad vd provincie.

  reageer
 • Ria

   

  Mooi! Had net op fb gedeeld. Over die tulpen route. Kreeg veer reacties in de trant van "oh dat wist ik niet". Ik vind nog steeds dat Flevoland te weinig reclame maakt voor onze mooie provincie. Ook is het een mooie fietsprovincie met over het algemeen mooie fietspaden.

  reageer
 • Ali

   

  Ik blijf gewoon thuis. Veels te druk overal met vervelende mensen die lopen te slenteren.

  reageer
 • flevo

   

  Ik rij gewoon lukraak de polder(s) in en als ik wat moois zie stop ik voor wat foto's. Net als al die anderen. Blijft mooi!

  reageer
 • Tulpeninfocentrum

   

  Welkom bij de tulpenroute Noordoostpolder en in het Tulpeninfocentrum Wrakkenpad 2 Creil de mooie Brochure ligt voor u klaar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert