Verdachte overval wijst No Surrender-lid aan als dader

EMMELOORD
Een man die wordt verdacht van een overval op een bejaard echtpaar in Emmeloord in 2015 suggereerde vrijdag in hoger beroep dat een prominent lid van No Surrender in Rotterdam de ware dader is. De rechters willen het motorclublid gaan horen en hebben de behandeling van de zaak uitgesteld.

De mededeling kwam in het gerechtshof Leeuwarden uit het niets. De verdachte, een man uit Rotterdam, had er nooit eerder over verklaard. Ook niet bij de behandeling van de zaak in de rechtbank in Lelystad, waar hem in november vorig jaar een celstraf van vijf jaar werd opgelegd.

Nepagenten
Op 30 december 2015 werd een bejaard echtpaar in de Deltastraat in Emmeloord thuis overvallen. Twee nepagenten wisten binnen te komen en eisten geld. Het echtpaar werd mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. De daders waren uit op tonnen geld, maar gingen er vandoor met een kleine duizend euro en wat spullen.

Vingerafdrukken
De Rotterdammer werd aangehouden via vingerafdrukken op de ducttape en tywraps waarmee het echtpaar was vastgebonden en een achtergebleven handschoen. Hij zei vrijdag dat hij de spullen had klaargelegd voor het No Surrender-lid, vandaar de vingerafdrukken. Hij zou wel vaker klusjes opknappen voor de motorclub.

Onaangenaam verrast
Na een beraad van een half uur besloot het hof om de zaak niet verder te behandelen en eerst het No Surrender-lid te gaan horen. Het Openbaar Ministerie was, net als het mishandelde echtpaar in de zaal, onaangenaam verrast. Wanneer de rechtszaak verder wordt behandeld, is nog niet bekend.

reacties (6)

 • Antje Ha

   

  Vijf jaar aan zijn broek en volgens de regelmatige meningplaatsers krijg je in Nederland voor een zwaarder misdrijf nog geen twee weken taakstraf.

  reageer
 • Robert.

   

  En zo krijgt de verdachte uitstel. Je roeptoetert "MOTORCLUB!!!" en je zaak word uitgesteld, iemand opgepakt, verhoord en daarna weer vrijgelaten. Triest. En inderdaad is bejaarden overvallen niet een MC "ding". Eerder het aanpakken van zo'n lafbek.

  reageer
 • Jerry

   

  Bejaarden overvallen is niet echt de modus operandi van motorclubs.

  reageer
 • Tinus Tegelaar

   

  Waar zou dat op gebaseerd zijn, dat er tonnen aan geld in huis aanwezig zou zijn en dat er iemand helemaal uit Rotterdam overkomt om dat klusje te klaren.

  reageer
 • Schaapjes

   

  Inderdaad weinig geloofwaardig. Die komen alleen op bezoek als je je niet aan hun regeltjes houdt of al in de criminele kringen verkeerd. Bejaarden overvallen is not done binnen no surrender.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Dit soort laffe daden klinken niet echt als iets wat door een lid van No Surrender is gepleegd, deze mannen gaan vaak niet over tot zulk soort laffe daden.

  reageer
 • De advocaat

   

  Wellicht doen ze dat niet maar dan is dat vooral vanwege de lage opbrengst. Het idee dat de motorbendes in een slachtoffervrije wereld opereren is flauwekul. De drugs maken slachtoffers en de vrouwen in de bordelen worden misbruikt. Dat de snuiver of wipper niet aangevallen wordt maakt het niet OK.

 • Boss

   

  Ja klopt,het zijn lieverdjes!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert