Paasvuur aangestoken met lucifer van 13 meter

NAGELE
Het paasvuur bij Op d'n Akker in Nagele is traditiegetrouw op eerste paasdag weer aangestoken. Dit jaar gebeurde dat met een lucifer van 13 meter lang.

Aan de kop zaten ongeveer twintig oude spijkerbroeken die in lampenolie waren geweekt. Die werden in brand gestoken en met een kraan bovenop de brandstapel gelegd. Op die manier ging de stapel hout in vlammen op.

Volgens organisator Adriaan van Oorschot ging het vuur sneller aan dan andere jaren. "Ik was even bang dat het vuur helemaal niet aan zou gaan op deze manier," vertelt hij. "Maar het ging zo snel!" 


 

reacties (4)

 • Vissekla

   

  Hoeveel van die lucifers zitten er nog in het doosje?

  reageer
 • Ina

   

  En daar begint het gezeur weer.... Nog een traditie die niet meer kan (mag). Gewoon afschaffen hier in Nagele. Is toch wat nepperig met al die fratsen er om heen.Gaan diegene die het wel waarderen gewoon terug naar hun 'roots' (Achterhoek, Twente etc.) en genieten daar met familie en vrienden van deze traditie. Gewoon een goed vuur (zonder hekken, drank, muziek, lucifers van tig meter om de boel aan te steken) waar de gemeenschap samen komt en het wij-gevoel boven komt. Een verademing in onze ik- maatschappij.

  reageer
 • Wilma

   

  Onnodig dit festijn; vooral voor het millieu.

  reageer
 • h.oedan

   

  Wat een achterlijke traditie. Een dieselauto van 20 jaar oud mag de binnensteden niet in vanwege de luchtvervuiling en koolstof, maar dit mag wel!?! Als de wind uit de verkeerde richting komt dan ruik je het 50km verderop.

  reageer
 • MKM

   

  Bij welke windrichting ruik je het 50 km verderop niet dan?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert