Politieke meerderheid voor bouw Parkwijk

LELYSTAD
Een meerderheid van de gemeenteraad in Lelystad is voor de bouw van de Parkwijk. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens een vergadering over de bouw. Hoewel een aantal partijen aanpassingen wil in het ontwikkelplan, is iedereen het er over eens dat er gebouwd moet worden.

Compact & Gezellig 
De Parkwijk komt pal naast het centrum en krijgt 130 huizen met twee tot vier bouwlagen en autoluwe straatjes. Het moet vooral compact worden en gezelligheid en creativiteit uitstralen. Ook is er ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid.

Arcus
Tijdens de vergadering werden door verschillende partijen kritische vragen gesteld over bijvoorbeeld het aantal parkeerplaatsen in de wijk. Volgens de VVD is uitzicht voor de bewoners belangrijker dan veel parkeerplaatsen. Het CDA vroeg of de wijk niet wat ruimer van opzet kan worden en of ook het terrein van scholengemeenschap Arcus, dat in de toekomst gesloopt gaat worden, niet meteen bij de plannen kan worden gevoegd.

Vraagtekens
De ChristenUnie wil vooral doorpakken en ook de SP wil snel bouwen. GroenLinks is er nog niet uit en maakt zich vooral zorgen over een eventuele mislukking van het plan. De partij is bang dat de wijk niet afgebouwd wordt en dat er lege plekken in de wijk ontstaan.

Parkeren
De PvdA is positief maar ziet wel een probleem met het parkeren in de buurt. D66 vindt bouwen een goede zaak maar wil dat de buurt geen rommeltje wordt door eigenbouw. De InwonersPartij vindt het vooral belangrijk dat wethouder Jop Fackeldey goed luistert naar de zorgen van verschillende partijen. OPA Plus vindt het belangrijk dat de sfeer van de nieuwe buurt aansluit bij die van het stadscentrum. Ook Leefbaar Lelystad is positief over het plan en wil bouwen.

Binnenkort wordt de knoop definitief doorgehakt.

reacties (6)

 • Jacob

   

  Kijk eens aan Leefbaar Lelystad is het ergens mee eens, wat een ommekeer.

  reageer
 • Dirk2

   

  Dom, dom,dom! Wordt een puist aan het centrum. Goedkope bouw, dramatische inrichting! Armoedig gewoon!

  reageer
 • Riek

   

  Lijkt mij beter om gewoon appartementen te bouwen omdat er veel ouderen en jonge mensen graag bij een centrum willen wonen Gewoon mengen koop sosiaal en vrijesector huizen Kunnen met gemak 200 gebouwd worden wel met ruime balkons en onderin winkeltjes

  reageer
 • Cis78

   

  Is het niet handig om eerste bestaande wijken af te bouwen ipv een nieuwe wijk te plannen. Half warande staat nog leeg bijvoorbeeld

  reageer
 • Jantje

   

  Het is beter als de buitenwijk Warande langer leeg blijft dan dat het Stadshart langer leeg blijft.

 • Barbara

   

  Dat de sfeer van de buurt aansluit bij die van het stadshart? Welke sfeer bedoet OPA Plus? De mooie overloop van de wijk naar de leegstaande winkels in stadshart? De kleur van de bouwstenen van de nieuw te bouwen huizen? De hoeveelheid zonnepanelen op de daken? Een volledig onschadelijke UMTS mast op een van de bovenste etages? De plek zou gezelligheid en creativiteit moeten uitstralen ook door/voor kleinschalige bedrijvigheid nu er net een nieuwe uitbouw geopend is in Batavia-stad? Ik zou zeggen val het hart van deze stad met bypass en al niet langer lastig met oeverloze raadsgedreutel. Ga leegstand winkelpanden ombouwen tot appartementen. Gelukkig maakt Groen Links zich nog enige zorgen omtrent de eventuele mislukking van dit plan.

  reageer
 • Ank van Rijnsoever

   

  Beste Barbara, regeren is vooruitzien. Laten we dat nou eens gaan proberen in Lelystad. Dus OPAPlus bedoelt met het de sfeer in Parkwijk (nog toekomst) en van het TE VERNIEUWEN - willen we toch? - Stadshart op elkaar afstemmen. Moet nu over nagedacht worden en in de nabije toekomst gerealiseerd. Het een dus naast het ander gelijktijdig laten opgaan. Duidelijk?

 • laat alle reacties zien
 • mars

   

  Hopelijk wordt het een wijk met aanzien. Ik ben benieuwd naar de definitieve plannen! En ook benieuwd waar de Dancetour gehouden gaat worden...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert