Ad Meijer wordt nieuwe gedeputeerde voor SP

FLEVOLAND
Ad Meijer wordt de nieuwe gedeputeerde voor de SP in Flevoland. Meijer was jarenlang fractievoorzitter van Provinciale Staten in Utrecht. Hij volgt Arie Stuivenberg op, die in februari is overleden aan de gevolgen van een ernstige ziekte.

Sinds 2011 is Meijer fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad van Amersfoort, naast het leiderschap van de Utrechtse SP-fractie in de Provinciale Staten. Zodra hij gedeputeerde in Flevoland is, zal hij beide huidige functies overdragen aan partijgenoten.

De benoeming van Meijer zal plaatsvinden tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 10 mei, als de uitkomst van het integriteitsonderzoek gunstig is.

Het is nog niet zeker of Meijer straks verhuist naar Flevoland. De SP'er heeft afgesproken dat hij voorlopig in Amersfoort blijft wonen. 

reacties (3)

 • Flevolander

   

  Ik mag toch hopen dat hij in Flevoland gaat wonen? Of wordt deze mijnheer straks heen en weer gereden in een dienstauto, net als de wethouders van Almere, die ook van buiten kwamen en de gemeenschap een godsvermogen hebben gekost . . .

  reageer
 • Jos

   

  Flevoland moet het schijnbaar hebben van buitenstaanders.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is altijd al zo geweest, vanaf het begin.

 • flevolander

   

  Is dit het begin van annexatie/opheffing der provincie Flevoland. Waarom geen SP-er uit Flevoland benoemt/voorgedragen door diezelfde SP.

  reageer
 • kees d.

   

  De SP is nog niet zo erg groot in Flevoland vandaar gezocht naar een geschikte kandidaat van buiten de provincie. En nee de provincie wordt niet opgeheven, dat is een wens van de VVD.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert