Provincie haalt 554 overbodige verkeersborden weg

FLEVOLAND
Gedeputeerde Jaap Lodders is gestart met het weghalen van overbodige verkeersborden. De provincie Flevoland riep vorig jaar inwoners op om melding te maken van plekken waar nutteloze wegwijzers staan. Uit een inventarisatie van alle meldingen blijkt dat 554 van de ruim 10.000 verkeersborden in Flevoland overbodig zijn. 

De provincie startte de inventarisatie omdat te veel verkeersborden kunnen zorgen voor onoverzichtelijke situaties. Veel weggebruikers storen zich aan de soms grote hoeveelheid aan signaleringen. Bij de Larserweg in Lelystad haalde de gedeputeerde woensdag een overbodig bord weg. 

Wegwijzers kunnen nutteloos worden als de verkeerssituatie verandert. De meeste borden worden weggehaald in het zuidelijke deel van de provincie. Daar verandert de verkeerssituatie vaker dan in de Noordoostpolder. 

De overbodige verkeersborden gaan alleen de vuilnisbak in als ze versleten of beschadigd zijn. Borden in goede staat worden opgeslagen in een depot. Die kunnen dan mogelijk opnieuw worden gebruikt. De provincie verwacht dat het weghalen van alle wegwijzers een paar weken zal duren. 

reacties (3)

 • 554 van de 10000 is wel heel erg weinig. Als men echtzijn boerenverstand gebruikt kunnen er nog wel 2000 weg. Plaatsnaambord en daaronder 50 is totaal overbodig. Na werkzaamheden borden opruimen kan veel beter, soms staan ze er nog wel eens een jaar lang.

  reageer
 • Piet

   

  En de volstrekt overbodige borden "50" als je de bebouwde kom in rijdt of "80" bij einde autoweg. Als mensen de verkeersregels kennen heb je veel minder borden nodig.

  reageer
 • Johan

   

  Dat werd tijd! Nu nog alle borden even weghalen die bij werkzaamheden worden geplaatst en bij gedane zaken nog maanden blijven staan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert