Maatregelen tegen uit de hand lopen examenstunts

LELYSTAD
De middelbare scholen in Lelystad hebben maatregelen genomen om te voorkomen dat examenstunts uit de hand lopen. Er wordt extra gelet op signalen dat jongeren gevaarlijke stunts willen uithalen en in de lessen wordt ervoor gewaarschuwd geen rare dingen te doen.

Vorig jaar liep het twee keer uit de hand. In de aula van De Rietlanden gooiden jongeren met bivakmutsen op rookbommen naar binnen. Veel leerlingen waren daardoor van slag. Op de SGL was er voor aanvang van de examens een brandje in een van de toiletten en werd met vuurwerk en een rookbom gegooid.

Ouders en leerlingen van de SGL hebben allemaal een brief gekregen dat er komende vrijdagmiddag een feestje is met ruimte voor een 'vriendelijke examenstunt'. De leerlingen van de andere klassen moeten de school voor die tijd verlaten. 

reacties (3)

 • Saskia

   

  Typisch een voorbeeld van dat de goede weer moeten lijden onder de kwade. Neem de scholen niks kwalijk maar dit is wel de realiteit waar we mee moeten dealen. Dus bedankt voor het verpesten voor de leerlingen die na jullie zijn gekomen.

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Ze zijn zeker van de v pot gerukt welke gek bedenk dit Straks lopen ze te zeiken dat ze weer geld te kort komen Ik vind dat de gemeente Lelystad hier op in moet grijpen

  reageer
 • Oud leerling rietlanden

   

  Ja, rookbommen gooien gaat toch wel een beetje te ver. Snap wel dat je blij bent als je bent geslaagd. Zelf was ik altijd introvert. Ik herinner me trouwens de examenstunten tijdens mijn tijd niet eens meer. Ben een keer blijven zitten, en heb havo een keer overgedaan. Het was een surrealistische sfeer zo rond en na de examentijd. Zo voor de zomervakantie. Veel zon, weinig mensen en als je geslaagd was het idee dat je er voor het laatst bent.

  reageer
 • Zicacola

   

  Volgens mij zijn de examenstintrn altijd voor dat de examens plaats vinden. Dus er is nog niemand geslaagd dus dat vieren ze niet. Toen wij in onze tijd, 40 jaar terug, de examenstunt hadden gebeurde dat ook met alle leerlingen van de school erbij en gelijk 's ochtends vroeg al.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert