Werkstraf van 120 uur voor mishandeling

ALMERE
Een 22-jarige Almeerder is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man op de Grote Markt. De mishandeling vond plaats tijdens Oud en Nieuw. Zijn 28-jarige neef uit Amsterdam kreeg een week cel opgelegd. Het slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op.

Knock-out
Volgens getuigen en beelden van bewakingscamera’s trapten de neven nog op de man in toen hij knock-out op de grond lag. De twee ontkenden dat twee weken geleden tijdens de rechtszitting. De officier eiste een werkstraf van 40 uur tegen de Almeerder en vijf maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk tegen de Amsterdammer, die al een strafblad heeft.

Buitensporig geweld
De rechtbank vindt het gebruikte geweld zo buitensporig dat ze de Almeerder een zwaardere straf oplegde dan was geëist. De man moet een schadevergoeding van 1498,35 euro betalen.
Zijn neef werd juist minder zwaar gestraft dan geëist, omdat de rechtbank hem alleen verantwoordelijk acht voor een klap in het gezicht van het slachtoffer. Die ene klap veroorzaakte volgens de rechters niet het ernstige hoofdletsel dat de man opliep. 
 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert