OM eist terugbetaling winst hennepplantage

CREIL
Een man uit Creil moet de gemaakte winst van een illegale hennepplantage terugbetalen aan de staat. Dat eist het Openbaar Ministerie. Het OM rondt het bedrag af op 160.000 euro. De 38-jarige wietteler hoorde dit tegen zich eisen in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. In augustus was de man veroordeeld tot een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf.
 
Geen behoorlijke oogst
De man houdt vol dat hij nooit een behoorlijke oogst heeft gehad. Samen met een vriend uit Creil begon hij de kwekerij in een loods bij een woonhuis in Rossum. Toen zijn vriend in 2014 om het leven kwam bij een ernstig verkeersongeluk is de man alleen doorgegaan met de hennepkwekerij.

Gezin loopt gevaar
Volgens de politie ging het om een professioneel opgezette plantage met allerlei technische snufjes en grote aggregaten. De man verklaarde dat  zijn gezin gevaar loopt als hij de halve ton niet terug kan betalen die hij voor het opzetten van de plantage geleend heeft. Hij heeft daarom geen geld om de door het OM geëiste 160.000 euro terug te betalen. Op 3 mei doet het hof uitspraak over de terugvordering. 
 

reacties (3)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert