"Provincie moet vaart maken met overstap naar duurzame energie"

FLEVOLAND
De provincie Flevoland moet meer haast maken en geld steken in de energietransitie. Dat vindt een meerderheid van Provinciale Staten.

De omschakeling van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen moet volgens de Staten meer prioriteit krijgen. Verantwoordelijk gedeputeerde Jaap Lodders begrijpt de opmerkingen, maar zegt dat het maken van plannen ook tijd kost.

Zodra de zogenoemde energie-agenda is vastgesteld, moeten er volgens Lodders miljoenen worden uitgetrokken om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Deze zomer hakt de provincie knopen door over hoe de omschakeling naar duurzame energiebronnen moet plaatsvinden.
 

reacties (4)

 • Hannes

   

  Hou het bescheiden met de omschakeling; anders wordt het voorlopig vechten tegen de bierkaai! De markt bepaald de vaart zelf wel! Met alle nieuwe technologieën is het voor de overheid achter de feiten aanlopen!"

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Prima idee, maar dan ook echte duurzame energie. Windmolens zijn dat niet.

  reageer
 • Jantje

   

  Fijn dat de provincie zijn eigen organisatie nu eens versneld wil verduurzamen. Dus dan gaan alle ambtenaren voortaan alleen nog met de fiets ?

  reageer
 • Boels

   

  De groene gekte is endemisch en uiterst kostbaar, wen er maar aan. PS moet beslist door blijven babbelen over zaken waar de eerste 20 tot 30 jaar geen oplossing voor is: wat doe je met "hernieuwbare" energie als het niet afgenomen wordt of een (dagelijkse) leveringspauze door wind en zon optreedt? Opslag in is in de kinderschoenen en een groen fantasia. Ga eens denken aan echte oplossingen: zonnepanelen (als het al moet) los van het network om airco's te laten draaien. Of toch maar een paar honderd windturbines van 200m hoog? Schoenmaker blijf bij je leest, PS zal best wel ergens verstand van hebben, maar van energie-opwekking beslist niet. Helaas politici eigen.

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Dank je zeer, Boels! De spijker weer op de kop!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert