Pluimveehouders opgelucht door opheffen ophokplicht

BIDDINGHUIZEN
Pluimveehouders zijn opgelucht dat hun kippen weer naar buiten mogen. Dit betekent dat gelegde eieren weer als 'vrije uitloop-eieren' verkocht mogen worden. En die leveren voor de boer meer op.

Kippenboeren zagen de afgelopen tijd hun omzet dalen door de ophokplicht. De eieren van pluimveehouder Chiel Gielen uit Biddinghuizen brachten bijvoorbeeld een tijdlang zo'n 20 procent minder op.

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft de ophokplicht woensdagmiddag ingetrokken omdat het gevaar van besmetting met vogelgriep is geweken. De hygiënemaatregelen op de pluimveehouderijen blijven wel van kracht, zoals het ontsmetten van schoenen en laarzen.

De opheffing van de ophokplicht heeft geen gevolgen voor de drie eendenbedrijven in Biddinghuizen die eind vorig jaar werden geruimd, omdat de eenden niet naar buiten gaan.

reacties (1)

  • kees d.

     

    Dat had naar mijn mening dan veel eerder gekund. Ben wekelijks in de natuur en vind vanaf eind januari al geen dode watervogels meer. Maar goed de bedrijfstak heeft een enorme schade opgelopen die ook niet bij Martijn van Dam te halen zijn.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert