Gemeente gaat drie slechte houten bruggen vervangen

ALMERE
De gemeente Almere gaat drie houten bruggen vervangen die in slechte staat waren. De Leeghwaterbrug in het Leeghwaterpark wordt volgende week als eerste weggehaald. 16 juni moet de nieuwe brug daar open gaan.

Begin volgende maand worden ook de Tollenbrug en de Tuinkruidenbrug in het Beatrixpark aangepakt. Het werk moet daar eind juni klaar zijn. 

Oud hout in nieuwe leuningen
De drie bruggen die nu vervangen worden, waren in 2015 al als 'slecht' bestempeld. De gemeente wil goede onderdelen van de oude bruggen verwerken in de leuningen voor de nieuwe. Die zijn niet meer van hout. Het brugdek wordt gemaakt van stalen liggers met kunststof dekdelen. De overgangen van de wal naar de brug worden van beton gemaakt

Tijdens het werk aan de bruggen worden fietsers en voetgangers omgeleid.

reacties (3)

 • Heel goed dat de gemeente niet meer bruggen van tropisch hardhout(zoals Azobe of Angelim Vermelho). Bovendien gaat het composiet zeer lang mee, vele malen langer dan hout en vind ik de bruggen van composiet er ook mooi uitzien.

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Goed zo! Ze worden net zoals de Tegelenbrug zo te lezen. Eerdaags ook maar eens de Eijsdenbrug doen. Waarom moet er oud hout in de brug? Dat kan toch niemand wat schelen. De bruggen zijn geen 300 jaar oud of dergelijk.

  reageer
 • 3?! Nou, het is een begin zullen we maar zeggen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert