Nieuwe aanpak 45-plussers werkt

ALMERE
De nieuwe aanpak om 45-plussers weer naar een betaalde baan te begeleiden werkt. De gemeente Almere wil er daarom mee doorgaan.

De proef ging vorig jaar mei van start met een groep van 160 45-plussers met een bijstandsuitkering. Dertig procent van de deelnemers heeft een nieuwe baan gevonden. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor.

De groep die meedoet aan de proef wordt intensief begeleid. Ook wordt gekeken naar hun persoonlijke situatie. Verder is er geld voor scholing en kunnen werkgevers een financiële bijdrage krijgen als ze één van de deelnemers aan baan aanbieden.

45-plussers krijgen vaak langer een uitkering omdat ze lastiger werk kunnen vinden dan jongere werklozen.

reacties (6)

 • Ada wurtz

   

  Ik vraag mij af of de werklozen in die leeftijds categorie zonder uitkering ook geholpen worden

  reageer
 • Flevoburger

   

  Heeft absoluut niets met dit project te maken. De economie trekt aan en er zijn gewoon mensen nodig. Pronken met andermans veren of zoiets....

  reageer
 • Gerrit Jan

   

  Hulde voor het beleid van wethouder Froukje de Jonge! Natuurlijk helpt de aantrekkende economie, maar door deze groep 45 plussers een extra steun in de rug te geven, helpt dit blijkbaar extra! Heel goed gedaan wethouder! Ga zo door!!1

  reageer
 • almeertje

   

  In Oktober komt mijn man na 3 jaar ww in de bijstand. Hij wordt 60 in November. Hopelijk word mijn man ook geholpen. Hij wil dol graag werken. Het is zo teleurstellend na de honderden sollicitaties en nergens aangenomen word. Mijn man heeft bijna zijn hele leven bij de ING gewerkt.

  reageer
 • Faerie

   

  Eens met Boels. Ik geloof ook dat de aanpak niet de reden is dat meer 45 plussers een baan hebben gevonden. Inderdaad het feit dat er weer meer banen zijn en dus meer mogelijkheden om überhaupt te werken heeft eraan bijgedragen dat meer van deze mensen een baan hebben nu. Is er een controlegroep geweest? Dan kun je de conclusie wel trekken. Zou OF dat nog eens na kunnen gaan? Of de gemeente in deze claim ook inderdaad gekeken heeft naar 160 45-plussers uit dezelfde trede (ja er is ook nog verschil in uitkeringsgerechtigden, dus daar moet je dan ook rekening mee houden) die niet zijn begeleid?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Martin

   

  Prima ! Iedereen wordt ouder en kan in de situatie komen dat men, om wat voor reden dan ook, zonder werk komt te zitten. Werken tot je 67ste. Wie dat ooit heeft verzonnen ... Boven de 50 is het helemaal moeilijk om aan de bak te komen. Ga er maar aan staan om dan tot je 67ste te worstelen om rond te kunnen komen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  De economie trekt aan, dus dat gaat rap veranderen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert