Verdachte van smokkel 2 miljoen in ambulance voorlopig vrij

ALMERE
De Almeerder die ervan wordt verdacht dat hij twee miljoen euro wilde smokkelen naar Suriname, is voorlopig vrijgelaten. Hij mag zijn proces in vrijheid afwachten. De Almeerder zou de twee miljoen in het dak van een ambulance hebben verstopt met de bedoeling die te verschepen naar Suriname.

Het Openbaar Ministerie wilde dat de man vast zou blijven zitten, omdat er kans op herhaling zou zijn. Maar de rechtbank in Amsterdam liet hem onder voorwaarden vrij. Hij moet zich wel beschikbaar houden en hij mag geen strafbare feiten plegen.

De ambulance werd in oktober aangetroffen op de kade in Vlissingen. Een geldhond van de Douane vond de 4.000 biljetten van 500 euro. De FIOD hield de verdachte vervolgens aan in zijn woning in Almere. Het bedrijf dat de ambulance zou transporteren, droeg volgens de FIOD geen belasting af. De dienst vermoedt dat het bedrijf door geld en dure auto's te exporteren crimineel geld witwast.

De zaak gaat verder op 12 juli. 

reacties (4)

 • Rob

   

  Rechtspraak is prut

  reageer
 • Flevoburger

   

  En de verdachte gaat zich 12 juli gewoon bij de rechtbank melden toch? Gelukkig zijn onze rechters niet zo naïef en hebben ze een goed beeld van de algemene maatschappelijke normen en waarden en beseffen zij zich altijd heel goed dat zij in dienst staan van diezelfde maatschappij. Anders zou je je toch echt zorgen moeten gaan maken toch?

  reageer
 • HM

   

  Weer zo'n typisch wereldvreemde uitspraak van de rechtbank. "Hij mag geen strafbare feiten plegen". Nee, dat mag niemand!!!

  reageer
 • Hans K

   

  Juist nu de Surinaamse Gulden in elkaar stort zouden deze Euro's juist goed van pas komen daar. Nou, volgende keer beter.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert