Bijzonder huis in het Oosterwold

ALMERE
In het Oosterwold in Almere bouwt kunstenaarsechtpaar Noortje Braat en Egon Kracht een wel heel bijzonder huis. Het krijgt een muur van ruim duizend autobanden. Het huis moet helemaal zelfvoorzienend worden, gebouwd van restmaterialen.

Over de verandering die het huis zal veroorzaken in hun leven, maakten ze de muziektheatervoorstelling 'Het zal eens tijd worden!'

reacties (8)

 • ir. Jan Husslage

   

  Triest: autobanden zijn een veel te waardevolle grondstof om te onttrekken aan recycling voor hoogwaardige rubberproducten. Recycling draagt natuurlijk bij tot vermindering van gebruik van aardolie. Voor huizenbouw zijn er prima materialen, ook zonder beton: hout, stro, klei, recycle steen. Ook glaswol is een goede keuze omdat de grondstoffen niet schaars zijn en het energiegebruik voor productie relatief laag is.

  reageer
 • Faerie

   

  Wat een rare reacties. Bouwen met autobanden is echt super. Je kan het zo maken dat je het niet meer terug gaat zien, ze zijn echt niet de eerste in de wereld die het doen. Met plastic flessen en wijnflessen kun je echt supermuren bouwen. Al deze producten zorgen ook nog eens voor een betere brandveiligheid en isolatiewaarde. Ditzelfde geldt voor het iets 'gewonere' strobouw. Nederland is zo bekrompen en daardoor missen we zoveel kansen. Ga maar eens googlen op huizen van pet flessen, wijnflessen of autobanden, je kan zelfs je muur heel gaaf afwerken met platgeslagen frisdrankblikjes. Google maar eens afbeeldingen op 'Wastehouse', 'Brittany ground house' of 'Maryland house cans'.. en maak je maar geen zorgen, huizen van afval hoeven er echt niet lelijk uit te zien. Vind sommige standaard gebouwde nieuwbouw ook spuuglelijk. Trouwens, sommige design homes ook.

  reageer
 • kees d.

   

  Wanneer komt de Firma Almere eens bij zijn positieven? Als je naar de Noorderplassen rijdt richting restaurant kom je ook zo'n baggerlocatie tegen. En nu dit weer. Stel dat die banden hut in de hens gaat dan kan je de halve stad evacueren.

  reageer
 • Marijke

   

  Ik heb het filmpje niet gezien, maar dacht meteen aan de Earthships in Olst.

  reageer
 • Dirk2

   

  Het kan in Almere! (Je zal er maar gekocht hebben, naast het vuilnis).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • joost

   

  is vast bedoeld als kunstproject, zal ie wel hoop subsidie voor vangen.

  reageer
 • pp

   

  Zal een mooie bende worden...

  reageer
 • Nicolaas

   

  ze nemen zeker de tijgermuggen als huisdieren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert