Nieuw jaarlijks festival bij Oostvaardersplassen

ALMERE
Er komt een nieuw jaarlijks natuurfestival aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Het festival heeft de naam 'Rolling Nature: ontdek de Oostvaardersplassen'. Er zijn op het natuurevenement meer dan dertig activiteiten.

Zo is er een excursie door het Kotterbos, een mountainbikeroute en een rollende observatiehut waar natuurliefhebbers de dieren kunnen spotten met de nieuwste camera's en verrekijkers. Ook zijn er informatiestands waar uitleg wordt gegeven over de toekomst van het Oostvaardersplassengebied, dat deel gaat uitmaken van het nog op te richten Nationaal Park Nieuw land. Er kan worden gegeten en gedronken op een buitenterras.

De eerste editie is op 14 mei bij Natuurbelevingscentrum de Oostvaarders in Almere en de toegang is gratis. 

reacties (15)

 • Bobby

   

  Er loopt al een paar jaar een mountainbike route door het Kotterbos, die bij dit evenement gebruikt gaat worden. Dat is voor de vele bankzitters van Almere alweer een reden om Gemeente en Staatsbosbeheer aan te vallen.

  reageer
 • ed

   

  De Oostvaardersplassen en kotterbos liggen binnen de gemeentegrenzen van LELYstad. Gaat de gemeente Almere een stukje lelystad annexeren. Zelfs het terras van het buitencentrum ligt boven Lelystad's gebied want de palen van het terras staan in lelystad's gebied. Pronken met andermans veren

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Even voor de duidelijkheid - de quasi-natuurclub Staatsbosbeheer en Provincie Flevoland stemmen in met en werken mee aan dit plan van de Gemeente Almere. Dat is toch glashelder!

  reageer
 • De Vries

   

  Laat dat in februari gehouden worden als de dieren creperen van de honger. Leg er een stapel karkassen bij en kijk dan of ze het nog zo mooi vinden.

  reageer
 • kees d.

   

  Kan de Firma Almere haar financiële fiasco Pleuriade niet op een andere manier financieren? Almere eigenaar van Oostvaarders is vanaf de dag dat Oostvaarders in gebruik is genomen commercieel bezig op de rand van OVP. Provincie maak hier een eind aan en geef het beheer van Oostvaarders aan SBB.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Gea

   

  Almere kan worden genomineerd voor de grootste stad van Nederland waar groen en natuur systematisch om zeep worden geholpen. Met stip op nummer 1! Laat de natuur met rust en stuur er geen mensenmassa's heen. Wat heeft een festival met maar liefst 30 activiteiten met natuur te maken? En ja, hoor, daar is ie weer: horecaactiviteiten met de te verwachten overlast en vervuiling. Staatsbosbeheer, alstublieft, grijp in bij deze waanzin.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je hoeft het woord Oostvaardersplassen maar te laten vallen, en een ware diarree aan onvrede en zure boertjes komt op gang.

  reageer
 • Emma

   

  Wanneer beseft Almere nou dat natuur met rust gelaten moet worden? Waarom moet elk stukje groen 'gebruikt' worden. Komt dat omdat de bestuurders zelf opgroeiden in steden waarin aangeharkte parken synoniem zijn aan natuur? Al het groen, alle natuur wordt langzaamaan om zeep geholpen. Ik word hier zo naar van !

  reageer
 • Angela

   

  Staatsbos beheer help dit onzalige idee om zeep. Dit heeft niets met beheer te maken. Hou het tegen aub. Laat de natuur met rust. Waar blijft de partij van de dieren? Kamervragen horen er nu te komen

  reageer
 • Barbara

   

  Misschien heeft Stichting AAP een methode in huis om mensen hun apestreken af te laten leren!

 • Emma

   

  Helemaal mee eens. Schrappen deze plannen !

 • Rick

   

  Wat kunnen velen toch enorm zeuren! Als er niets gebeurt is het niet goed, als er wel iets gebeurt ook niet. En wie zegt dat de gemeente dit betaald?? Als je het niets vindt dan ga je er niet heen, dan merk je er niets van :)

  reageer
 • Dhr Den Besten

   

  Almere stop om activiteiten in de natuur te organiseren. Moet de natuur nu ook al lijden onder de geldingsdrang van regenten. Waar trek je de grens. Laat de natuur met rust en pak je verantwoordelijkheid.

  reageer
 • Simone

   

  Waanzin ten top. Laat de natuur met rust. Almere hou je bezig met besturen van een grote stad en stop de verspilling van het geld van de burgers. En ja de oostvaarders plassen en het kotterbos horen bij lelystad dus wat heeft Almere daar te zoeken?

  reageer
 • Jaanchi

   

  Leuk idee om op verschillende manieren van de natuur te genieten. Maar een mountainbikeroute? In alle bossen waar deze bikers rijden wordt de natuur aan gort gereden. Staatsbosbeheer, laat aub dat gebied vooral voor de natuur en natuurliefhebbers blijven en ga geen dingen toe laten die niets met natuur te maken hebben.

  reageer
 • Jos

   

  Oostvaardersplassen en kotterbos is toch gemeente lelystad? Dus pronken met de veren van een ander. En weer een festival wat geld gaat kosten ten koste van de burger. Wanneer komt deze gemeente raad weer met beide benen op de grond?

  reageer
 • havenaar

   

  Ja daar heb je gelijk in, het grootste gedeelte van de Oostvaardersplassen en het kotterbos ligt op Lelystadse grond. Wel een mooi initiatief, ik pak alvast mijn mountainbike om eens lekker te gaan crossen. Misschien wil Jaanchi ook mee? ;-)

 • Flevo Flevo

   

  Leuk! Altijd goed om natuur te stimuleren. En met de Oostvaardersplassen naast de stad heb je heel wat moois bij je

  reageer
 • Emma

   

  Natuur stimuleren ? Door er te mountainbiken, eten, veel geluid etc? Ja, daar zal de natuur erg blij mee zijn .... not.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert