Gemeenteraad unaniem achter multifunctioneel centrum

SWIFTERBANT
Het college van burgemeester en wethouders in Dronten moet uiterlijk 1 oktober met een oplossing komen voor het MFC in Swifterbant. De gemeenteraad heeft dat donderdagavond unaniem opgedragen in een motie. 

Een eerdere openbare aanbesteding van de nieuwbouw van het multifunctionele centrum leverde een extra kostenpost op van 700.000 euro, en dat bedrag wil het college niet bijleggen. Het college wilde daarop een nieuw MFC afblazen en gebouw De Hoeksteen slechts beperkt opknappen.

De raad roept het het college nu op om sociale woningbouw zo snel mogelijk re realiseren, bij voorkeur op de locatie van voormalig restaurant Het Kombuis samen met woningbouwstichting Oost-Flevoland Woondiensten (OFW). Om het financiële tekort te dichten moet het college alle mogelijke opties nagaan.

Wethouder Peter van Bergen ziet de motie als steun in de rug, maar ziet haar in eerste instantie als een uitspraak om het MFC te realiseren door De Hoeksteen op te knappen. Stichting De Oeverwal leest de motie juist als signaal om een geheel nieuw MFC te bouwen, omdat dit waarschijnlijk praktischer en goedkoper is.

 

reacties (3)

 • Erik

   

  Als je als gemeente 9 ton kunt investeren in de Noord in Dronten is er vast ook nog wel ergens 7 ton te vinden om eindelijk in Swifterbant een MFC te realiseren.

  reageer
 • Marc

   

  Rare vergelijking, een veilige weg met woningbouw die van het station naar het centrum loopt gaan vergelijken met een gebouw waar door falen van anderen de gemeente geld in moet pompen. En wat als het in oktober nog 3 ton duurder uit blijkt te vallen, moet dat er dan ook nog maar bij? Laat OFW de woningen bouwen en verbouw de Hoeksteen.

 • Hans

   

  Als raad geef je de kaders mee waar binnen een MFC gebouwd kan worden. De stichting Oeverwal weet dit niet te realiseren maar dat was al twee jaar terug bekend. Durf als raad dan ook te zeggen dat er een MFC zonder kerken gebouwd kan worden maar nee hoor we gaan gewoon meer geld van de burger in een niet haalbaar plan steken. Nu al meer dan 700.000 duurder let op als de schep in de grond gaat dan kost het de gemeente nog meer want begroten kan de stichting oeverwal niet. Lekker makkelijk van de raad om geld van de burger uit te geven.

  reageer
 • Marc

   

  Toen het nieuws bekend werd, stond de hele pagina van Omroep Flevoland vol met de meest negatieve reacties over de raad (die niet de oorzaak is van de prijsstijging) en dat zij maar die 7 ton bij moesten leggen. Nu wil de raad dat doen en dan komt er nog gezeur. Als de raad de poot stijf had gehouden en het renovatie of niets was geworden, hadden hier ook weer boze reacties gestaan. Kennelijk kunnen politici het nooit goed doen bij mensen, die zelf geen dag ervaring als politicus hebben. Droevig is dat.

 • Den

   

  Maar daar is het toch ook voor? Geld oppotten kost veel meer dan uitgeven en zo investeren in deze kern.

 • Joost

   

  wat flauw, zo een gebouw van 7 ton schrijf je over 30 jaar af. Dat is 23 duizend per jaar moet kunnen

  reageer
 • Marc

   

  Het gebouw kost geen 7 ton, het kost 7 ton extra, dus € 2.400.000,-. Tel daar het onderhoud bij op en de huurwoningen van dik € 5.000.000,- en daar het onderhoud en de exploitatie van en je kruipt over een periode van 30 jaar richting de € 10.000.000,-. ‪Dat is dik € 277.000,- per jaar.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert