Inwoners Haven willen meer strandjes en zwemsteigers

LELYSTAD
Zo'n 100 inwoners van Lelystad-Haven zijn donderdagavond op een bijeenkomst met ideeën gekomen over hoe ze 75.000 euro willen besteden. Dat zegt Gert Hardeman, de woordvoerder van de begrotingsgroep Lelystad-Haven.

Het geld is beschikbaar gesteld door de gemeente Lelystad en wijkbewoners mogen zelf beslissen waaraan ze het uitgeven. Er liggen nu een paar honderd ideeën. Veel mensen willen meer strandjes en zwemsteigers. Ook wordt het gemis van een supermarkt vaak genoemd, maar volgens een woordvoerder van de begrotingsgroep kan dat probleem niet worden opgelost met 75.000 euro.

De komende weken wordt een inventarisatie gemaakt van de ideeën. Op 1 juni kunnen de wijkbewoners stemmen waar het geld naartoe gaat. 

reacties (18)

 • Wat een onzin

   

  Ook al zou de gemeente er wel over gaan. Die brug lag er al voor de meeste daar kwamen wonen. Beetje dom er achteraf over te klagen. Maar dat is des Lelystads. Zo ook het klagen over geluidsoverlast op dreven.

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Nee slagboom voor in de wijk

  reageer
 • ohhh,de bobo's van het Hollandse hout willen een privé strand natuurlijk..

  reageer
 • Esther

   

  Als ze genoeg assortiment hebben in een supermarkt hoef je niet naar een andere supermarkt waar het overigens niet goedkoper is maar beter dus dat ligt niet aan de mensen uit haven maar aan wat ze voor assortiment aanbieden, en dan nog ga je niet voor de lol in haven een boodschap doen laten we wel wezen en wat er nu zit is een rommeltje en geen supermarkt

  reageer
 • louise

   

  75.000 euro voor drie wijken, Noordersluis, Haven en Hollandse Hout. Dan zou je zeggen 25.000 euro per wijk, maar nee, stemmen op het populairste idee. Als Lelystad nou van iedere wijk die 75.000 euro opzij legt kunnen we misschien een openluchtbad beginnen. Daar heeft iedereen wat aan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Lelystedeling

   

  ff realistisch blijven, meneer de ingenieur! :-) Er is 75duizend beschikbaar, niet 75miljoen. (bovendien gaat de gemeente niet over dit soort infrastructuur)

  reageer
 • KC

   

  Hoe verzin je het om meer strandjes en zwemsteigers aanleggen in het Bovenwater met die alsmaar terugkerende blauwalg. Los dat eerst maar op.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Een grote supermarkt komt er alleen als er genoeg mensen in de buurt wonen. Anders krijg je iets als een Spar uit de NOP gehuchten. Ook goed maar niet zo groot en minder stuntwerk.

  reageer
 • Willen Dronten

   

  Zijn de mensen nu zo dom in de haven . Er zit een supermarkt de andere hebben jullie zelf weg gejaagd door er geen boodschappen te doen . Wat willen jullie nu 75000 aan een supermarkt geven a l s ze in de haven komen en jullie naar de botter gaan om dat het daar goedkoper is . Wordt eens wakker! er heb een ah gezeten ging weg geen omzet ali ging weg geen omzet welke ezel stoot zich drie keer aan de zelfde steen. Ja die mensen die om een supermarkt vragen en in de botter hun boodschappen doen

  reageer
 • Antej Ha

   

  Hoezo zou je geld moeten gebruiken om een supermarkt te krijgen? De mensen hadden gewoon bij de super moeten blijven kopen toen ze er één hadden. In plaats van met de gratis rijdende auto ergens voor een paar dubbeltjes minder te gaan winkelen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De bewoners willen graag een tunnel onder de sluis. Men klaagt veel over de brug.

  reageer
 • idd wat de supermarkt betreft daar hebben de bewoners het zelf na gemaakt door elders de inkopen te doen,een supermarkt kan niet draaien op een paar klantjes,dus nu niet gemeenschap geld (ja ook mijn geld)daarvoor willen gebruiken,verder heeft Frits gelijk over steigers ,strandjes heeft buiten de aanleg ook onderhoud nodig..besteed het geld liever aan verbeteringen in de wijk daar valt nog genoeg te doen...

  reageer
 • Sanne

   

  Lelystad haven is een mooie en rustige plek om te wonen. Ik heb er jaren met plezier gewoond. Maar ik denk dat de mensen ook naar zichzelf moeten kijken, om lelystad haven mooi te houden. Begint allemaal bij jezelf. Doe je tuin, onderhoud je huis, help de ouderen.En de winkel die er nu zit moet eruit, veel te duur en slaat nergens op.

  reageer
 • Anoniem

   

  Hoezo bataviahaven....het is een foto van het buurthuis in Haven. ..

  reageer
 • Willempie

   

  Ik zou eerder kiezen voor een grote supermarkt i.p.v een strand...maar ja dat is mijn mening

  reageer
 • Frits

   

  Wat een droevenis. We Willem vooral meer van de overheid (zoals altijd, als het maar geen extra belastingen kost). Het subsidiëren van een supermarkt is geen overheidstaak. Als de inwoners van Lelystad-Haven die supermarkt zo belangrijk vonden, hadden ze er meer boodschappen moeten doen. En strandjes en zwemsteigers kosten ook veel meer dan 75.000, zeker als je de jaarlijkse test- en onderhoudskosten meerekent. Hebben de inwoners ook aan de gewone zaken gedacht, zoals de openbare verlichting, wegen, speeltuintjes, buurtfeesten, buurthuis, onderhoud openbaar groen, verwijderen zwerfafval, openbaar vervoer en fietspaden? Of zijn die zaken niet belangrijk meer? En hoe reëel is het dat 100 mensen de koers bepalen voor een complete wijk? Is dat nu echt een verbetering? Of zijn die mensen semi-ambtenaartje aan het spelen? Het zier ernaar uit dat de begrotingsgroep al voorgekauwde keuzes maakt; net politici...

  reageer
 • Snop

   

  Ben benieuwd! Hoop ook op een supermarkt in Haven!

  reageer
 • Dirk

   

  Plaats dan ook een foto van Lelystad-haven i.p.v. Bataviahaven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert