Meer bloembollen- en tulpentelers

FLEVOLAND
Het aantal bloembollen- en tulpenbedrijven in Flevoland is het afgelopen jaar toegenomen in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

Het aantal bloembollentelers nam toe met 31 bedrijven en het aantal tulpentelers met 30. Het aantal bedrijven stijgt sinds 2012. In Noord-Holland zitten de meeste bedrijven, Flevoland staat op nummer twee.

Ook als het gaat om de landoppervlakte die gebruikt wordt voor de tulpen- en bloembollenteelt staat Noord-Holland bovenaan, gevolgd door Flevoland.

Landelijk gezien is het aantal bloembollentelers sinds 2000 met 40 procent afgenomen. Vooral kwekers van narcissen en gladiolen hielden ermee op.

[https://localfocus2.appspot.com/58f9d219513ec]

reacties (5)

 • Johan

   

  En wat is er mis met het bespuiten van gewassen? Ik neem aan dat u ook ingeënt bent met "giftige" medicijnen om ziektes te voorkomen! Beide toepassingen zijn uitvoerig gecontroleerd en niet schadelijk bij normaal gebruik!

  reageer
 • Jan

   

  En uiteraard kunt u deze bewering hard maken met exacte cijfers of niet?

  reageer
 • Kaassie

   

  Gelukkig iemand die bevestigd wat ik al jaren roep : bloemenlucht is niet natuurlijk, er wordt altijd met een spuitbus met een lekker luchtje over heen gespoten. Dank

  reageer
 • Gur

   

  Ook meer wiettelers zijn er in de polder.

  reageer
 • Boer

   

  Op tulpen wordt meer gespoten dan op welk gewas dan ook

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert