Jeugd-tbs voor steekpartij bij de Rietlanden

LELYSTAD • Vr 21 april 2017 | 14:12 • Vrijdag 21 april 2017 | 14:12
Een 17-jarige jongen uit Almere is veroordeeld tot jeugd-tbs voor een steekincident in de Grietenij in Lelystad. De minderjarige Almeerder heeft in november na een ruzie een scholier van De Rietlanden in zijn bovenbeen gestoken met een mes. 

Het 16-jarige slachtoffer liep een steekwond op en heeft daarom volgens de rechtbank recht op een schadevergoeding van bijna 900 euro. De wond is met drie hechtingen gedicht. Agenten waren snel ter plaatse, omdat ze toevallig op de school aanwezig waren voor een gesprek. 

De Almeerder heeft een geschiedenis van meerdere veroordelingen. Hiervoor is hij begeleid door jeugdreclassering, maar zonder het gewenste resultaat. De rechtbank concludeert dat hij minder toerekeningsvatbaar is. Door een pij-maatregel, zoals jeugd-tbs officieel heet, op te leggen kan hij mogelijk beter behandeld worden. Deze maatregel geldt voor drie jaar, maar kan eventueel verlengd worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel