De Deel beste locatie voor busstation

EMMELOORD
Het busstation in Emmeloord kan het beste op De Deel blijven. Dat blijkt uit onderzoek dat de gemeente Noordoostpolder heeft laten doen.

De huidige locatie scoort het beste. Alle alternatieve locaties kosten extra geld. De alternatieve locatie die het beste scoort is West (aan de Urkerweg ter hoogte van het ziekenhuis). Maar zelfs deze is per jaar 170.000 euro duurder.

De gemeente liet onderzoeken of verplaatsen mogelijk is op verzoek van D66 in de gemeenteraad. De partij denkt dat de verplaatsing van het station goed is voor het centrum. 

reacties (11)

 • siemon

   

  Dit klinkt als; laten onderzoeken of het centrum van Emmeloord beter af is buiten het centrum, zodat binnen het centrum, het centrum een betere centrumbestemming kan krijgen, en het buitencentrum weer beter af is als deze niet binnen het centrum wordt gerealiseerd, maar buiten het centrum; maar dan moet het buitencentrum, niet het publiek van het binnencentrum wegtrekken, want dan wordt het buitencentrum een concurrent van het binnencentrum. Je kan wel alles laten onderzoeken; Weet waar je mee bezig bent en gewoon nadenken volstaat vaak al.

  reageer
 • CJW

   

  Dit busstation heeft al heel veel geld (en bomen) gekost. Het hoort in het centrum van een stad te liggen en dat doet het al! D'66 bedenkt vooral problemen en geen oplossingen.

  reageer
 • M.H.

   

  Niks mis met de huidige locatie. Maar wel graag mooier aankleden, denk aan gezelligere bestrating en meer groen in de vorm van bomen.. Een kiss&ride plek zou ook een prima aanvulling zijn.

  reageer
 • Hallo

   

  Die lekke hoekige toren en het busplein is het visitekaartje van Emmeloord. Het lijkt allemaal nergens op en dat past precies bij het dorp.

  reageer
 • Ger

   

  Wat een gezeur zeg waar er geen problemen zijn worden ze gewoon gecreëerd. Begin nou eindelijk eens met uitvoeren

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • st

   

  Een locatie die zeker geschikt gemaakt kan worden is een deel van het grote parkeerterrein bij de sporthal. Redelijk dicht bij het centrum en de scholieren zijn snel bij de drie scholen. En daar is nog wel enige ruimte voor uitbreiding. Dit terrein staat veelal leeg en dus mogelijkheden...

  reageer
 • oudvisser

   

  rare gedachten van d66 ik zal bijna denken dat het een idee is van herema uit almere maar gelukkig heeft deze raad een wijze beslissing genomen de locatie die nu is van het busstation is prima

  reageer
 • RL

   

  Een grandcafe onderin de poldertoren, een stadspark richting de lange nering. Muziekpodium, restaurantjes, terrasjes, een stadsfontein... het is allemaal niet zo moeilijk. Het is ook vaak zat aangegeven in het open plan proces. Je weet wel, waar de burger zgn inspraak krijgt in het centrum. Ahum... Busstation bij het Emelwerda. Daar zit de grootste doelgroep van het OV. Scheelt een hoop geloop van die 100-en scholieren. Maar ja, je moet wel investeren. Als het niets mag kosten kies je altijd de mindere variant. Jammer.

  reageer
 • Polderling

   

  Een grandcafe onderin de poldertoren??? Petite Cafe lijkt met dat meer. Muziekpodium voor wie? Restaurantjes??? Wie moeten daar gaan eten? Terrasjes idem dito. Een fontein. Niet zo moeilijk? Nou ik ben ook op bijna alle OpenPlanProcesbijeenkomsten geweest en ik heb dit dus bijna nergens zien staan. Als je je eigen mening alleen bekijkt zal dat wel kloppen beste RL maar de algemene mening is dit dus niet. En bovendien het busstation bij het Emelwerda? Het Friese Poort dan maar slopen of Flevoboys en SCE opdoeken en op de voetbalvelden een busstation maken? Je roept een heleboel en zegt dat "het allemaal niet zo moeilijk is" maar dan mag je even uitleggen hoe je het voor je ziet en hoeveel het globaal gaat kosten. Je mag er best een ton of tien naast zitten. Maar bij jou mag het volgens je laatste opmerking alles kosten ipv niets. Dat is pas jammer. Deze inwoner van de NOP kiest anders en zegt: laat het maar mooi waar het is en laat die poldertoren ook en ga gewoon lekker naar de bestaande horeca want die zit nog zat avonden niet gevuld.

 • Polderling

   

  Er staat dat er meerdere locaties onderzocht zijn. Ben benieuwd welke dus Willem, dit is geen weggegooid geld. En bovendien blijkt toch mooi dat D66 ongelijk had ook al is het niet meer mogelijk. Bovendien... Welk stadscentrum waar ook ter wereld heeft nu geen openbaar vervoer meer??? Iemand van D66 leeft blijkbaar in een heel vreemde wereld als je dat wilt bereiken...

  reageer
 • Whoknows

   

  Misschien moet de gemeente eens een onderzoekje gaan doen wat al die onderzoekjes eigenlijk kosten, en vooral wat ze opgebracht hebben. Je zou bijna denken dat er belangen bij zijn om alles te laten onderzoeken .

  reageer
 • Willem

   

  Trage politieke molens. Ze waren vergeten dat op die plaats ondertussen 3 appartementsgebouwen staan. Weggegooid geld dit onderzoek.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert