Groot deel raad noemt situatie Weerwind privé

ALMERE • Vr 21 april 2017 | 17:28 • Vrijdag 21 april 2017 | 17:28
Een groot deel van de gemeenteraad in Almere noemt de omstandigheden van burgemeester Franc Weerwind een privékwestie. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

Weerwind heeft de fractievoorzitters donderdagavond verteld dat hij een relatie had met een vrouw, die zwanger van hem is geraakt. Hij is officieel nog getrouwd met een andere vrouw, met wie hij ook kinderen heeft. Momenteel loopt er een scheidingsprocedure. Inmiddels heeft Weerwind ook weer een andere vriendin. De burgemeester zag de noodzaak om dit te vertellen nadat de kwestie in een blog werd beschreven.

De fractievoorzitters laten weten dat ze Weerwind beoordelen op zijn functioneren als burgemeester en niet op zijn privékeuzes. 

Vooralsnog vindt alleen fractievoorzitter Toon van Dijk van de Almeerse PVV het geen privékwestie, omdat werk en privé elkaar in deze functie overlappen. Hij sluit een politiek debat niet uit. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel