Wethouder: Omslag jeugdhulp krijgt te weinig tijd

LELYSTAD
De Lelystadse wethouder Elly van Wageningen (ChristenUnie) vindt dat ze van het rijk te weinig tijd krijgt om de omslag binnen de jeugdhulp te realiseren. Het krimpende budget dat de gemeente krijgt, baart haar zorgen. Van Wageningen zegt dat in de zaterdageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Volgens de wethouder is de overgang naar een andere manier van werken ingezet, maar gaat het nog niet snel genoeg om binnen de afnemende budgetten te blijven.

Ze wijst er op dat de situatie voor Lelystad extra lastig is, omdat er verhoudingsgewijs veel kinderen een beroep doen op jeugdzorg.

reacties (1)

 • J10

   

  Wellicht komt het mededoor de enorme papier winkel en de maanden wachttijd voordat een kind daadwerkelijk hulp krijgt? Zorg eens voor een website waar iedereen kan zien wat er is en waar of hoe de hulp kan worden aangevraagd.( gratistip: Elly)

  reageer
 • Elly

   

  Dank voor de gratis tip. Voor alle vragen kijk op de website van het CJG. Zowel telefoonnummer als e-mailadres. Zij luisteren naar uw probleem en kunnen altijd doorverwijzen naar noodzakelijke hulp.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert