Verkeersoverlast bij sportpark Doggersbank

LELYSTAD
De populariteit van de Lelystadse voetbalvereniging Batavia '90 zorgt voor verkeers- en geluidsoverlast in de buurt. Het sportpark Doggersbank waar gespeeld wordt, ligt midden in een woonwijk met maar één rijroute voor al het verkeer. De vele sporters die per auto naar het sportpark komen, zorgen volgens de bewoners voor drukte en hinder. En dat voornamelijk in het weekeinde.

Nog geen oplossing
Het is de buurt niet gelukt om samen met de sportclub tot een oplossing te komen. Daarom is onlangs een werkgroep opgericht die zich over de kwestie gaat buigen. Daarin zitten buurtbewoners, vertegenwoordigers van de voetbalclub én van de gemeente. Tijdens een eerste bijeenkomst zijn al mogelijke oplossingen bedacht. Zoals het aanleggen van verkeersdrempels, eenrichtingsverkeer, het scheiden van fiets- en autoverkeer en een parkeerplek voor bezoekers buiten de woonwijk. De bewoners hopen op een goede oplossing.

Veel overlast
De overlast is het grootst in de Getijdenlaan, omdat dit de enige route naar het sportpark is. Auto's van bezoekers rijden soms te hard en worden lukraak in de wijk geparkeerd als de parkeerplaats bij het complex vol is. Sommige bewoners klagen verder over geluidsoverlast in de vroege ochtend en late avond als spelers naar of van het sportpark gaan. 

Waardevolle buurtfunctie
De bewoners willen wel graag dat de voetbalclub op de huidige locatie blijft, omdat deze een waardevolle buurtfunctie heeft. De gemeente inventariseert momenteel mogelijkheden om de voetbalclub  eventueel te laten verhuizen naar een ander sportcomplex. Pas als die keuze is gemaakt, hakt de gemeente ook de knoop door over het aanleggen van een kunstgrasveld op Doggersbank.

reacties (11)

 • Fanatieke voetbalster batavia'90

   

  Ik vindt het een hoop gezeik 10 jaar dat ik op voetbal zit niks aan het handje en nu begint het gezeik over te hard rijden in de straat waar ook medenbewoners oorzaak van zijn.bewoners rijden te hard pakeren hun auto's busjes moters niet nu op eigen terrein en niet in de pakeer vakken.daarbij is er overeen gekomen dat er een sleutel te hallen is voor feesten en partijnen zodat de gasten van de bewoners op BATAVIA'90 kunnen pakeren. Volgende punt geluids overlast op zaterdag als het eerst speelt een half uur voor de wedstrijd begint klinkt er muziek JAA een HALF UUR maar als de buurtbewoners een feesje hebben of bbq heb ik de hele dag last van harde muziek en stank😝. Soms is het beter om eerst naar je zelf te kijken en dan pas naar een ander. Met vriendelijk groet fanatieke keepster batavia'90 💪⚽❤

  reageer
 • buurtbewoner vloedstraat

   

  Ik woon al vele jaren vlakbij de voetbal vereniging en we moeten in gesprek blijven en er samen uitkomen, de drukte neemt wel degelijk toe, verdubbeling aantal leden t.o.v. enkele jaren geleden(feit) en commanders(american football zit er nu ook), meerdere malen per week kan ik m'n eigen auto niet kwijt i.v.m. drukte bij de voetbal vereniging. Zeker met schoolvoetbal is het een ramp(2 weken achter elkaar, elk jaar, dus niet incidenteel!)meerdere malen autoschade(aanrijding anoniem) opgelopen (door wie onbekend uiteraard) maar wel tijdens toernooien van Batavia voetbal vereniging, met grote drukte(toeval? zeg het maar...). Mensen zijn zelf verantwoordelijk voor (rij)gedrag. Samen actie ondernemen, en in gesprek blijven is de beste oplossing, maar niet zeggen dat er geen probleem is.

  reageer
 • Een andere buurtbewoner

   

  Als het om een fabriek was die stankoverlast geeft... Ja dat weet je en moet je niet klagen. Batavia mag van mij blijven als hun leden (en hun tegenspelers) niet zo snel gehaast door de straat rijden. Deze bestuurders hebben geen respect voor de omwonenden. En daar klaag ik over.

  reageer
 • Gerda

   

  Het gaat er niet om wie er eerder was! Als buurtgenoten (bewoners en leden van de vereniging) moeten we rekening met elkaar houden. Het moet niet zo zijn dat de kinderen uit de straat niet meer veilig op straat kunnen spelen omdat de leden van de vereniging met haast (in hun auto!) naar de vereniging gaan.

  reageer
 • Jan Dieters

   

  Vreemd opeens na 34 jaar drukte, de club had in het verleden ook een groot aantal leden en dat gaf geen overlast. Nu wel opeens ik vind dit erg vreemd. Dat er op sommige onderdelen van de klachten geluisterd moet worden is zeker nodig, het harde rijden is een terechte klacht hier kan en moet iets worden gedaan (gemeente). Eenrichting verkeer is geen optie dit geeft geen garantie dat er dan zachter geleden wordt. Alleen drempels o.i.d zullen kunnen helpen. Voor de kinderen die moeten oversteken is samen met de club voor een oplossing gezorgd het zijhek langs het fietspad gaat open dan hoeven de kinderen niet meer langs het drukke punt met de auto's. Verder zal de werkgroep in overleg waarschijnlijk meerdere knelpunten kunnen bekijken en oplossen. Geen paniek voor alles is een oplossing.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Buurtbewoner

   

  Helemaal mee eens. Ik woon ook in getijdenlaan. Sportclub was er volgens mij eerder dan de huizen. Dus weet je dat als je hier gaat wonen. Dan moet je niet achteraf gaan klagen.

  reageer
 • Bewoner Getijdenlaan

   

  Beste mede buurtgenoten van de Getijdenlaan/Vloedstraat, Enkele maanden geleden heb ik net als andere buurtbewoners een enquete in de brievenbus gehad mbt overlast. Zo zou er te hard worden gereden, dit klopt. Maar het zijn toch echt niet alleen de bezoekers van de club die te hard rijden. Het is makkelijk om die extra auto's die nu voornamelijk in het weekend voorbij komen de schuld te geven. Kijk zelf naar je rijgedrag in de wijk, je kan er wel wonen maar dat geeft je niet het recht om er zelf wel hard te rijden. Muziek: staat die wel eens te hard, kom op nou het duurt geen uren. En tot laat in de avond is het ook niet. Druk druk druk... Er is eindelijk leven, de club is weer aan het groeien ze hebben er ook in geïnvesteerd. Er zijn meerdere wegen die naar Rome gaan en zo kan je ook via twee kanten op de club komen. Beste bewoners die na jaren nu opeens niks beters te doen hebben dan klagen aan hen wil ik vriendelijk vragen om je huis te verkopen. De huizenmarkt trekt weer aan! En Batavia en de Commanders laat het leven!

  reageer
 • Jeroen

   

  Inwoner en Frits slaan de spijker op de kop, de vereniging groeit niet zo explosief en opeens kont dit bericht?? Dat wordt naar de campus en paar nieuwe woningen op het veld. Eindelijk een goed besluit van de gemeente

  reageer
 • Frits

   

  Precies. Gewoon een nieuw sportcomplex in de hoek van de Larserdreef en Zuigerplasdreef. Ontsluiten vanaf Voorstraat en Voorstraatbrug, dus de binding met de Waterwijk blijft bestaan. En de nieuwe scholen naast de Markebrug en ten zuiden van de huidige school De Rietlanden, direct grenzend aan het sportcomplex. Samen met de turnvereniging een heel mooi aanbod voor de scholen. Misschien ook nog een openluchtzwembad erbij, dat de inwoners ook nog altijd missen? Het geheel lijkt me een aanwinst voor onze stad.

  reageer
 • Frits

   

  Wel een snel groeiende sportclub willen behouden. Maar geen overlast, dat zijn onverenigbare wensen. De bewoners zijn zeker bang voor woningbouw op de plek van het sportcomplex. Lijkt mij juist een goede oplossing, en geef het snelgroeiende Batavia '90 van de grondopbrengst een mooie plek elders. Bijvoorbeeld langs de Larserdreef, vlakbij de nieuwe schoolcampus.

  reageer
 • Inwoner

   

  De nieuwe locatie dient bij de nieuwe campus te komen! Geen verkeersoverlast meer, gebruik ook door de leerlingen van de nieuwe campus en rechtvaardigt dan ook de 300.000 eurie voor een kunstgrasveld. Geen onnodige kosten om het overbodige verkeer te regelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert