Aanhouding na inval politie in azc Almere

ALMERE
De politie heeft zaterdagmiddag een inval gedaan in het azc in Almere. Het Openbaar Ministerie meldt dat er één persoon is aangehouden. Er zijn volgens het OM meerdere mensen voor verhoor meegenomen, maar zij worden naar verwachting snel weer vrijgelaten.

De inval ging gepaard met veel machtsvertoon van de politie. Tenminste 8 eenheden van de politie en een zwaarbewapend arrestatieteam waren bij de actie betrokken. Leden van het arrestatieteam trokken in een aantal gebouwen van het azc van deur tot deur. In één woning is uitgebreid onderzoek gedaan. Waar en naar wie de politie naar op zoek was, wil het OM niet zeggen. Het heeft in ieder geval niets te maken met een geweldsincident, waar een omstander het over had.

Het centrum was tijdens de inval niet afgesloten. Bezoekers en bewoners konden het azc gewoon in- en uitgaan, maar alleen via de hoofdingang.

reacties (10)

 • @marc

   

  Wachten op nieuws? De echte aanleiding wordt waarschijnlijk nooit bekendgemaakt. Het OM doet haar best zo geheimzinnig mogelijk te doen. Als de politieactie niet gefilmd was hadden ze het helemaal onder de pet gehouden. Hoeveel van dit soort invallen zullen er in azc's zijn waar niets over bekend is?

  reageer
 • Marc

   

  Een en al speculatie. Geen enkel feit te bekennen. En dat is het werk van de pers, feiten brengen. Niet speculeren. De aannames die jij doet raken kant nog wal, je kunt er niets van onderbouwen.

 • Marie

   

  Waarom het woord 'machtsvertoon'? Wat een stemmingmakerij. Er is vast een goede (andere) reden. Iets als ingeschat gevaar en veiligheid misschien?

  reageer
 • Marc

   

  De speculaties hier zijn niet van de lucht. Tjonge jonge, gewoon op nieuws wachten is zeker uit?

  reageer
 • Boels

   

  Volgens Hart van Nederland: "De politie heeft een inval gedaan in een AZC in Almere en een persoon aangehouden. De aanleiding is het bezit van meerdere wapens, aldus een woordvoerder."

  reageer
 • Burger

   

  1 iemand?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bert

   

  Ben benieuwd of de Omroep Flevoland deze zaak nader kan duiden, of dat we toch weer overgeleverd zijn aan de landelijke grote media. Pak je kans , Omroep Flevoland !

  reageer
 • Bram

   

  Dit is de Unit Interventie van de DSI, een niveua hoger dan normale arrestatieteams. Te herkennen aan de kleinere en grijze kogelwerende vesten. Lijkt onwaarschijnlijk dat ze n.a.v. een vecht- of steekpartij zijn gekomen.

  reageer
 • FDH

   

  Inderdaad DSI. Zo te zien is er ook een scherpschutter (SLA) mee. Is dus geen normale instap geweest.

 • john

   

  idd, bij gewone geweldsincidenten mag je aannemen dat de politie direct ingrijpt, tijdje terug was er daar een schietincident en de persoon in kwestie werd direct gearresteerd. het is ook ongeloofwaardig dat ze hier een hele ochtond op dat interventie team zitten te wachten .

 • john

   

  zaterdagmiddag is er dus een inval geweest ! ik fiets daar dus in de vroege ochtond, 5.45 , langs naar mijn werk, staat al politie aan de achterkant. 12.00 uur fiets ik weer terug naar huis, staat meer politie rondom het centrum. dus het lijkt mij dat als het alleen om een geweldsdelict ging er direct iemand gearresteerd zou zijn. ( is daar vaker gebeurd) . nu was er dus een speciaal arrestatieteam bij. denk eerder dat er een verdachte van terreurdaden/plannen in de kraag is gepakt!

  reageer
 • Daniël

   

  Scherp opgemerkt, denk ook dat je gelijk hebt. Prachtige werktijden trouwens :-)

 • Marc

   

  Yeah right. Een zoeking en sinds wanneer is daar een arrestatieteam voor nodig .

  reageer
 • Martin

   

  AT ingezet i.v.m. het gebruik van geweld ? Een stevig 'middel'. Ben benieuwd baar de werkelijke reden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert