Afvalscheiding tijdelijk stopgezet voor laagbouw Filmwijk

ALMERE
De laagbouw in de Filmwijk in Almere Stad krijgt voorlopig geen nieuw systeem voor afvalscheiding. De invoering van het nieuwe systeem is tijdelijk stopgezet omdat de inwoners te negatief reageerden op in een maart verstuurde brief van de gemeente. De gemeente verontschuldigt zich nu voor die brief waarin de bewoners gevraagd werd een keuze te maken voor een nieuwe manier van afval scheiden.

Excuses gemeente
Die brief was volgens de gemeente "niet de beste die we hebben verzonden, hiervoor bieden we onze excuses aan." De wethouder is met het platform Filmwijk in gesprek om te onderzoeken hoe er voor de laagbouw een oplossing gevonden kan worden. De gemeente laat weten dat de reacties die zij op de keuzebrief heeft ontvangen "zeer serieus" neemt.

Hoogbouw
Omdat de bewoners van de hoogbouw positief reageerden op de mogelijkheid om afval te scheiden, wordt het nieuwe systeem van afval scheiden daar wel ingevoerd. Vanaf juni kunnen de bewoners van de hoogbouw hun afval gescheiden aanleveren. Er komt hiervoor een ondergrondse container met meerdere vakken.

reacties (10)

 • Barry

   

  Het nascheiden kost vele malen meer geld dan het scheiden bij de bron. Dus als de burgen meer wil betalen voor het inzamelen van hun huisvuil moeten ze het lekker laten nascheiden.

  reageer
 • Saskia

   

  Leuk zo'n brief met excuses voor "onhandige brief" die ze in maart verstuurd hebben. Maar deze was zo onhandig dat hij niet in heel filmwijk bezorgt was. Daarnaast is afvalscheiding niet altijd in deze extreme mate gewenst. Bij afval verwerking Amsterdam kopen ze al jaren plastic afval in omdat er te weinig plastic in het huidige huisvuil zit en daardoor de verbrandingsoven niet heet genoeg wordt voor volledige verbranding tbv stroomopwekking. Dus wat ze ons willen doen laten geloven over volledig recyclen etc is een wassenneus. Hetcis maar netvoeding je er naar kijkt. Ja aan huis word er dan nog maar weinig echt weg gegooid. Maar daarna komt er meer op de vuilnisbelt terecht dan ze beweren.

  reageer
 • Hans K

   

  Het scheiden van afval bij je thuis met een 4 tal kliko's voor de deur is al jaren achterhaald. De technieken die afvalverwerkers tot hun beschikking hebben is zo goed verbeterd dat onnodig is met verschillende vuilnisauto's rond te rijden. Alles kan in 1 baken bespaard een hoop gedoe en kosten. In het oosten van ons land en over de grens in Duitsland gaat alles in 1 bak en verwerken de afvalverwerkers het verder in verschillende stomen. Ik zeg doen.

  reageer
 • pepe

   

  Papier/karton, GFT en glas kunnen niet door middel van nascheiding uit het restafval gehaald worden. Dat kan wel met metalen en plastics.

 • Iederzijneigenmiljeustraat.

   

  De brief zal wel gepaard zijn gegaan met dreigementen en anders wel suggestieve bedreigingen. Ik neem die uitlatingen ook niet meer!

  reageer
 • Alex

   

  Mensen zijn zeikers .als de gemeente besluit om alle bewoners diverse klikis voor elk soort afval gaat geven dan willen de mensen dat niet vanwege allerlei soorten reden. Al er een ondergrondse komt voor afval dan is dat ook weer niet goed ?????? Wanneer doen ze het wel goed ???2525

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  De mensen zijn niet goed wijs. Wie wil er nu kliko's in de tuin? Ik ben pas op visite geweest bij iemand in Filmwijk. Ik wist niet wat mij tegemoet kwam aan vuile lucht. Hoe kun je slapen met die dingen bij het raam en de deur?

  reageer
 • Uiltje

   

  Nou gewoon, snaveltjes dicht, en oogjes toe.

 • Antje Ha

   

  Waar gaat dit over? Dit hebben wij in Stedenwijk al jaren. Ik zou niet zonder willen. De mensen blijven liever met een rij kliko's in de tuin zitten?

  reageer
 • Nico

   

  Waarom wordt het ons in haven wel door onze strot gedrukt

  reageer
 • Kees

   

  Alweer een slechte brief van de gemeente? De hoeveelste is dat? Hoeveel dure communicatiespecialisten heeft de gemeente eigenlijk in dienst? Kunnen die geen fatsoenlijke brief schrijven?

  reageer
 • Jos

   

  Heel erg jammer, was een mooie kans om minder klikos in de tuin te hebben ten koste van af en toe een stukje lopen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert