Suburbia herdenkt mee met 'In Vrede'

ALMERE
Theatergroep Suburbia komt volgende week met een bijzondere theatrale lezing met de titel: ‘In Vrede’.  Die vertelt het verhaal van een man die er op 67-jarige leeftijd achter komt dat hij Joods is en dat zijn familie omgekomen is in vernietigingskamp Auschwitz. Tevens wordt het verhaal uit twee andere perspectieven verteld: die van een NSB-gezin en een getuige van de deportatie van het Joodse gezin.

De jonge schrijver Rik van den Bos schreef dit toneelstuk in 2015 in opdracht van Theater Na de Dam uit Amsterdam. Voor Suburbia wordt het stuk door zes acteurs gelezen. De regie is in handen van Albert Lubbers, artistiek leider van het Almeerse gezelschap Suburbia.

Theater na de Dam en Theatergroep Suburbia willen het historisch besef levend houden, zodat iedereen ervan doordrongen blijft of raakt dat de verschrikkingen uit de oorlog nooit meer mogen gebeuren.

In Vrede is op 3 en 4 mei om 21.00 uur in Theaterzaal De Voetnoot, Stadhuisplein 2 in Almere te zien. Toegang is gratis, reserveren kan via de website van het theatergezelschap. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert