Tbs messteker C1000 met twee jaar verlengd

EMMELOORD
De man die in augustus 2006 negen mensen neerstak in de C1000 aan de Europalaan in Emmeloord, moet nog twee jaar in de tbs-kliniek blijven. Dat heeft de rechtbank in Lelystad beslist. Zeven mensen raakten destijds gewond.
 
Uit rapporten van de kliniek en deskundigen blijkt dat er bij de man nog altijd sprake is van een ziekelijke stoornis. Hij lijdt onder meer aan schizofrenie en waanbeelden en is ook verslaafd. De kans dat het weer mis gaat, is volgens hen dan ook groot.

Na een eerdere tbs-verlenging ging hij voor resocialisatie naar een forensisch psychiatrische afdeling, maar hij gebruikte daar alcohol en wiet en bedreigde een psychiater. Sindsdien is hij weer terug in de tbs-kliniek. 

De rechtbank vindt dat de man langzaam en gecontroleerd moet terugkeren in de maatschappij. Er moet een fase van proefverlof worden ingebouwd, voordat hij de kliniek verlaat. Daarvoor is een verlenging van een jaar, zoals de advocaat van de man had gevraagd, te kort. De officier van justitie had twee weken terug ook om een verlenging van twee jaar gevraagd.

reacties (3)

 • ronald

   

  Van deze man gaan we meer horen in de toekomst

  reageer
 • Loek

   

  9 mensen neer gestoken, 7 gewond wat is er gebeurd met de andere 2?

  reageer
 • almeertje

   

  In mijn beleving moet ie langer zitten. Levens gevaarlijk. Tijdens het uitzitten. Hoe komt de man aan wiet en alcohol???

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Inderdaad Almeertje, die passage roept toch veel vragen op. De man in kwestie gaat immers voor resocialisatie naar een forensisch-psychiatrische afdeling en gebruikt daar (mogelijk opnieuw? ) alcohol en wiet. Mogelijk vanwege dat gebruik én de bedreiging van de psychiater wordt de man teruggeplaatst in de tbs-kliniek. Maar de man is nog steeds "verslaafd", lezen we. Met andere woorden, het gebruik van alcohol en/of wiet is in de tbs-kliniek 'gewoon' doorgegaan? En dat kan / mag / is niet te voorkomen? Raar land dit.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert