'Tijdelijke opvangvorm van invloed op zelfdestructie'

DRONTEN
Dat het azc in Dronten veel meer dan gemiddeld te maken krijgt met asielzoekers die zichzelf iets aandoen, heeft waarschijnlijk te maken met twee bijzondere opvangvormen die tijdelijk in Dronten plaatsvonden. Dat zegt een woordvoerder van het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers. 

De opvanglocatie in Dronten was vorig jaar niet alleen een azc, maar ook een Vrijheidsbeperkende Locatie (VBL). Daar verblijven uitgeprocedeerde asielzoekers maximaal twaalf weken tot aan hun uitzetting. Daarnaast was Dronten een Procesopvanglocatie (POL), voor vluchtelingen van wie nog besloten moest worden of ze al dan niet mochten starten met hun asielprocedure. Van beide groepen asielzoekers is het aannemelijk dat zij meer dan gemiddeld geestelijke nood ervaren door hun situatie en sneller overgaan tot zelfdestructieve acties of dreigen met zelfmoord. 

Het COA noteerde in de tweede helft van vorig jaar 37 destructieve acties in het azc Dronten, zoals hongerstaking of zelfverminking. Ook werd er 47 keer met zelfmoord gedreigd. Beide cijfers zijn fors hoger dan gemiddeld op azc's in Nederland. 

reacties (5)

 • Boels

   

  De VN heeft geen geld te makken (de VS is de grootste bijdrager). Ik denk dat het gewoon uit de "algemene middelen" van NL betaald wordt. Geef anders een bron.

  reageer
 • syrier

   

  waar blijft de tweet van AAT dat dit een onwenselijke situatie is?? wel reageren als het niet moet, maar nu het zijn eigen gemeente en zijn eigen verantwoordelijkheid is,nu hoor je hem niet in het openbaar.nu zit hij voor overleg in een achterkamertje met het college.Laat nu ook eens spontaan iets van je horen

  reageer
 • kees d.

   

  En zolang de Verenigde Naties de opvang per persoon per dag betaald zal de Nederlandse regering deze goudmijn niet snel doen verminderen. Gerrit Zalm voormalig Minister van Financiën (VVD) heeft er toen der tijd zijn begrotingstekort mee opgelost.

  reageer
 • Bewoner lelystad

   

  Wat ze al niet doen voor een verblijfsvergunning ,ja het geld kom hier gewoon uit de hemel voor hun niks doen en geld krijgen En dan op vakantie naar eigen land en zeggen hoe gek ze daar zijn

  reageer
 • bert

   

  Zo leer je iedere dag weer nieuwe dingen over de asielzoekers industrie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert