Dader steekpartij naar psychiatrisch ziekenhuis

LELYSTAD
De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Emmeloord veroordeeld tot een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De 37-jarige man is schuldig bevonden aan het neersteken van zijn bewindvoerder in Emmeloord op eerste kerstdag. 

Koelkast leegeten
De Emmeloorder is een psychiatrisch patiënt en had met Kerstmis geen geld meer om eten te kopen. Van zijn bewindvoerder kreeg hij niks extra's waarna de man onder invloed van speed besloot om, gewapend met een stang en twee messen, dan maar de koelkast van de bewindvoerder in De Erven leeg te eten. Hij gooide de ruit van het huis in en toen het slachtoffer hem wilde tegenhouden, stak hij hem neer.

Contactverbod en schadevergoeding
De rechtbank heeft naast de opname voor een jaar besloten dat de man de komende drie jaar op 200 meter afstand moet blijven van het huis van het slachtoffer en geen contact met hem mag zoeken. De schadevergoeding werd van 8205 euro verlaagd naar 2045 euro.


 

reacties (3)

 • Wiebe sanpt het wel

   

  "besloot om (...)dan maar de koelkast van de bewindvoerder in De Erven leeg te eten. (...) toen het slachtoffer hem wilde tegenhouden, stak hij hem neer." Als iemand bij mij met de kerst aan de koelkast komt krijgt-ie ook bonje, wat ik je brom!

  reageer
 • Jim

   

  Wel geld voor speed. Dus hoezo onderzoek. Opsluiten die gast en de sleutel weggooien. Maar ja in dit land pamperen we de daders. Zoooo krom

  reageer
 • Saskia

   

  Wat is het nut van de schadevergoeding als de dader onder bewindvoering is gesteld en dus kennelijk financiële problemen.

  reageer
 • Jan

   

  Bij dit soort misdrijven, met lichamelijk letsel, wordt de schadevergoeding voorgeschoten door de overheid. Daarna gaat die dan de kosten daarvan verhalen op de dader. En ja, of die ooit de rekening helemaal of gedeeltelijk gaat betalen... Maar ze gaan er wel degelijk achteraan om dat te vorderen. Dus ja, het heeft nut. Vreemd alleen dat de rechtbank het geeiste bedrag zo flink naar beneden stelt. De berekening van het OM zal heus wel steekhoudend zijn geweest, maar zoals bijna altijd gaan de rechters opeens superzuinig lopen doen. Fijn voor het slachtoffer. Geeft toch een beetje een signaal af dat het niet zo erg is hoor..

 • Jan

   

  Ze zouden dwangarbeid moet invoeren voor zulk soort figuren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert