Dader steekpartij naar psychiatrisch ziekenhuis

LELYSTAD • Di 25 april 2017 | 15:06 • Dinsdag 25 april 2017 | 15:06
De rechtbank in Lelystad heeft een man uit Emmeloord veroordeeld tot een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis. De 37-jarige man is schuldig bevonden aan het neersteken van zijn bewindvoerder in Emmeloord op eerste kerstdag. 

Koelkast leegeten
De Emmeloorder is een psychiatrisch patiënt en had met Kerstmis geen geld meer om eten te kopen. Van zijn bewindvoerder kreeg hij niks extra's waarna de man onder invloed van speed besloot om, gewapend met een stang en twee messen, dan maar de koelkast van de bewindvoerder in De Erven leeg te eten. Hij gooide de ruit van het huis in en toen het slachtoffer hem wilde tegenhouden, stak hij hem neer.

Contactverbod en schadevergoeding
De rechtbank heeft naast de opname voor een jaar besloten dat de man de komende drie jaar op 200 meter afstand moet blijven van het huis van het slachtoffer en geen contact met hem mag zoeken. De schadevergoeding werd van 8205 euro verlaagd naar 2045 euro.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel