SP-peiling: geen supermarkt op De Deel

EMMELOORD
Uit een peiling van de SP blijkt dat een overgrote meerderheid van de inwoners van Emmeloord geen supermarkt op of bij De Deel wil. Zo'n 76% van de mensen die aan de peiling hebben meegedaan, is tegen. Ook uit een onderzoek van de gemeente, blijkt dat er geen draagvlak voor een supermarkt is. Dat onderzoek werd maandag naar buiten gebracht. Emmeloorders willen dat het plein een open karakter behoudt en een stuk groener wordt met bomen.

Uit de SP-peiling blijkt ook dat een meerderheid van de Emmeloorders graag een horecapaviljoen op De Deel wil maar ze zijn verdeeld over de vraag of dat een klein of een groot paviljoen moet zijn. Veel mensen willen graag horeca in het Julianapark, over winkels zijn de mensen een stuk minder enthousiast. 

De SP hield een eigen peiling over de toekomstplannen voor het centrum omdat de partij bang is dat de gemeente niet genoeg rekening met de wensen van de inwoners houdt. De gemeente hield twee stadscafé's waar inwoners hun mening over de plannen konden geven. Dat vond de SP onvoldoende. Bijna 200 mensen hebben de vragenlijst van de SP ingevuld.  

De conclusies uit de SP-peiling komen grotendeels overeen met de conclusies van de gemeente. In de SP-peiling geven veel Emmeloorders nog wel aan dat ze op de plek van de gesloopte flats minder bebouwing willen en meer groen. 

reacties (8)

 • Pierre e.oord

   

  Je met elkaar mooi weer in het pak laten naaien door de SP over centrumplan. Bewoners hadden via stadscafe's de mogelijkheid om dit aan te geven. Bovendien weet de SP dat geen enkele partij in de gemeenteraad, een supermarkt op de deel wil. Verkiezingsrethoriek. Spijt dat ik Sp gestemd heb. Naast het Voorhuys heeft ook geen draagvlak zo lijkt. Volgende weer PvdA, Voor integere politiek.

  reageer
 • G.S.

   

  Wonderlijke reacties ,volksvertegenwoordigers die een slappehap vertegenwoordigen als ze luisteren naar de stem des volks,een storm in een glas,een Wc eend etc. ect. Men vergeet blijkbaar gauw,in de vorige college zittingen waren de zogenaamde gevestigde politieke partijen al tijden aan het soebatten . Wie waren de slimme mensen die provast en aanhang juridisch de mogelijkheden gaven om het gehele centra in de houtgreep te houden. Met geheime besprekingen en notities is de rodelijn tussen de regels te lezen.Juist is te constateren dat de SP een vinger op de zeer gevoelige plek legt.Openlijk en transparant communiceren blijken een moeilijk fenomeen

  reageer
 • Hannes

   

  Ligging en kwaliteit is altijd belangrijk! "Men kan er altijd nog ((met een karakteristieke uitstraling)) een congres/themacentrum bouwen; waar men op korte termijn de bestaande nieuwe duurzame technologieën met alle fantasieën wat men maar kan bedenken decennialang in alle toonaarde ten toon kan stellen! Met alle horeca en versnaperingen er omheen! Dan komt de fanfare vanzelf weer opgang!! ((Bekijk het als een tegenlichtopname waar men niet tot 2022 op moet wachten))

  reageer
 • Koos

   

  Dat SP in de Noordoostpolder doet alles voor de aandacht. Ik kan dat bij elkaar geraapte groepje echt niet meer serieus nemen met hun kinderachtige gedrag.

  reageer
 • Polderbewoner

   

  Ik ben benieuwd of de SP 200 mensen representatief genoegd vindt, toen het college een peiling hield hadden ze al twijfels over 1900 stemmen. En dan de uitkomst, tja.. verkeerde informatie geven alvorens mensen te laten stemmen.

  reageer
 • Emmeloorder

   

  "Wij van WC Eend adviseren WC Eend." Natuurlijk is 200 mensen voldoende. Zolang de uitslag hun uitkomt is 200 mensen ruim voldoende. Als de uitslag negatief is voor de SP dan is zelfs 200.000 mensen te weinig. Het is simpelweg een kwestie van jezelf naar de mond praten....en dat kan de SP als geen ander!!

 • laat alle reacties zien
 • Harry

   

  Benieuwd of de gemeente rekening gaat houden met de wensen van de inwoners. De enquete van de SP is op zichzelf een goede zaak, heb wel vraagtekens bij de representativiteit ervan.

  reageer
 • Zomaar een gedachte

   

  Dan was de peiling van de SP een storm in een glas water. Heeft de gemeente toch wel een goede peiling gehouden en een hoede conclusie getrokken. Had overigens ook niet direct gedacht. Maar toch goed en eerlijk werk van de gemeente en de politiek.

  reageer
 • Pieter

   

  Zeur nog een poosje verder zou ik zeggen. Hoe lang gaat dit geouwehoer al niet. In gelul kun je niet wonen, sprak wethouder Jan Schaefer ooit. In dit geval: Met gelul kom je geen stap verder. Toon ruggengraat gemeenteraadsleden, B en W! laat niet als slappe hap je oren naar de stem des Volks hangen. Als je als volksvertegenwoordiger geen durf, geen visie, geen mening, geen lef hebt, sodemieter dan op!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert