Fietskoeriers ook in Almere en Lelystad actief

FLEVOLAND
Particulieren en bedrijven kunnen in Almere en Lelystad hun pakketjes sinds kort laten bezorgen door een koerier op de fiets. Het landelijke opererende bedrijf fietskoeriers.nl uit Zwolle groeit snel. Dat komt door de oprukkende webwinkels. Binnensteden raken verstopt door de vele bezorgbusjes en de kwaliteit van de lucht verslechtert. Om het aantal busjes en de uitstoot te verminderen, is de fietskoerier een goed alternatief.

Fietskoerier.nl haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt deze naar een verzamelpunt aan de rand van de stad. Vanaf die plek rijden groengasauto's naar het sorteercentrum. Tot slot brengen koeriers op de fiets de pakketjes naar de klanten.

In maart won het bedrijf de e-commerce innovatieprijs. In ongeveer een jaar tijd is de onderneming in bijna dertig steden actief. Marcel Kleizen van fietskoeriers.nl denkt aan het eind van het jaar 10.000 pakketjes rond te brengen. Hij verwacht zijn diensten in meer steden te kunnen aanbieden.


reacties (2)

 • Ohm1981

   

  Ik ga er vanuit dat je normaal een pakketje niet zomaar aan iemand aflevert zoals 3in het filmpje en zowel dat de koerier dan de ontvanger om een ID vraagt.

  reageer
 • Jan

   

  Goed initiatief !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert