CDA stelt vragen over 'vergeetachtige' burgemeester

URK • Di 25 april 2017 | 21:55 • Dinsdag 25 april 2017 | 21:55
Het CDA op Urk wil van het college van B & W weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat de politie het Piratenfeest met live muziek afgelopen vrijdag voortijdig wilde beëindigen.

De Oranjevereniging Urk die het feest organiseerde werd op de avond zelf rond 22:30 uur onaangenaam verrast door de politie. Die kwam vertellen dat er geen vergunning was verleend en dat de muziek uit moest. Maar die vergunning was negen dagen ervoor wel degelijk afgegeven. Volgens de Oranjevereniging was "de burgemeester even vergeten dat hij hem zelf had verstrekt". 

Het CDA heeft vragen gesteld over de kwestie. Zo wil de partij bijvoorbeeld weten of de processen rond vergunningverlening en controle wel gelijk oplopen. Daarnaast vraagt het CDA zich af of de gemeente de politie wel goed informeert. Tot slot vraagt de partij wat de gemeente gaat doen in de richting van de vereniging, "na deze toch wel teleurstellende ervaring met het dagelijks bestuur van onze gemeente".


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (8)

 • Ervaringsdeskundige

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Van mij hoeft jannes niet te komen maar dat is een ander onderwerp. Wat mij stoort in het contact met de gemeente Urk is het ontbreken van de instelling, dat de overheid er voor de burger is en niet andersom. Het überhaupt niet reageren op schrijven. Een rookgordijn optrekken met smoezen als: 'bij ONS werkt dat niet zo' of 'ja maar IK vind'. Wat een ambtenaar van de gemeente Urk er van vindt is niet belangrijk. Hij of zij moet gewoon de wet toepassen en zich houden aan regelingen, zoals die zijn opgestelde door de landelijke overheid. De ambtenaren waar ik mee te maken heb gehad lijken hun eigen ideeën waar te mogen maken. En als je dan een kopie wil van jou dossier, er simpelweg niets meer is dan een kladblok velletje dan is er van kwaliteit gewoon geen sprake. Net zoals hier het geval is. Wel een vergunning afgeven maar het niet meer weten. Zodra je dan een ambtenaar vraagt wat ze nou zelf vinden van de kwaliteit, snappen ze de reden van je vraag niet eens of worden boos.

  reageer
 • !!!

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Dat was ook in 1976 al aan eind van de dag de meeste jeugd flink in de olie met de restorende middelen nog niets veranderd politiek Let op je jongste inwoners ..

  reageer
 • Uk

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Op urk kan en mag niks. De reformatorische kant houdt alles tegen. Kermis is zonde, morgen de helft van de bezoekers die rond loopt op de kermis te Emmeloord komt van Urk. Als Urker schaam ik me voor de kortzichtigheid van de gemeente. De oranje vereniging wil wel maar ze worden van alle kanten tegen gehouden. Nee straks de oordoppen weer in onder mom van brommerrijden voor duizenden euro's schade aanrichten op de rotonde. Dat mag dan weer wel onder toeziend oog van tientallen agenten

  reageer
 • Kees

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Ouwe kliek eruit nieuwen erin. Gemeente Urk is om te JANKEN.

  reageer
 • Jaap

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Dit college is soms om te huilen. Geert Post heeft de exploitatie van de buitendijkse haven verpest en zo kun je nog meer blunders opschrijven. Alle illegale horeca blijft open met deze geweldige wethouder van de SGP. Onder aanvoering van deze top wethouder is de grafrust ook gewijzigd. Deze wethouder moet zich diep schamen voor de SGP. Ook met ons bedrijfsleven hebben wij negatieve ervaringen met Geert Post.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paulus

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Waar je mee omgaat raak je mee besmet. Met Geert lieg kom je niet veel verder in Urk. Hij kost onze samenleving heel veel geld en denkt alleen aan zijn eigen salaris. Hij laat onze jeugd letterlijk stikken in de illegale horeca.

  reageer
 • Ervaringsdeskundige

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Na verschillende aanvraag procedures te hebben doorlopen bij de gemeente Urk, kan ik de volgende conclusie trekken: 1e. Er wordt niet actief geïnformeerd over de voortgang van de procedure (je krijgt in meerdere gevallen niet eens een ontvangstbevestiging van de aanvraag). 2e Termijn afspraken worden maximaal opgerekt of willen ambtenaren überhaupt niet te maken. 3e. Twijfels over deskundigheid personeel (de 'specialistische' ambtenaar is niet op de hoogte van jurisprudentie binnen zijn vakgebied of er is een commissie nodig met externe experts om te beslissen/ adviseren over de aanvraag). 4e Ambtenaren raken snel geïrriteerd, zodra je regelmatig contact legt en druk op de ketel houdt. (Rapporten van de ombudsman en richtlijnen geldend voor de overheid worden bestreden dan wel afgedaan met :'het is een advies / richtlijn en geen wet'. 5e Geen centraal registratie systeem voor je aanvraag. (Een aanvraag wordt direct gekoppeld aan één specifieke ambtenaar. De vastlegging van de voortgang van je aanvraag is overgeleverd aan de volledige willekeur van die ene ambtenaar. Collega's kunnen of willen je dus niet helpen.

  reageer
 • Klaas Jelle

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  Wie is hier verantwoordelijk voor? Het college dat iedere week met een bloemetje in de krant staat met 50 jarige huwelijken? Laat het college datgeen doen waar ze dik voor betaald worden. Het wordt tijd voor een nieuwe partij op Urk.

 • Whoknows

    Wo 26 april 2017 Woensdag 26 april 2017

  6. De kerk regeert te veel mee op Urk, muziek is heidens dus rust op Urk

 • ??

    Di 25 april 2017 Dinsdag 25 april 2017

  Een ronduit belachelijke "actie" van van Maaren, de gemeente Urk/burgemeester probeert in mijn ogen de oranjevereniging (al jaren) tegen te werken, gevolg? Bestuur wat opstapt en Urk zonder oranjevereniging, met andere woorden, op Urk is volgend jaar geen klap te verleven. Gemeente Urk "bravo" het is jullie gelukt

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert