Lelystedeling rent voor de strijd tegen mensenhandel in Europa

LELYSTAD • Wo 26 april 2017 | 15:52 • Woensdag 26 april 2017 | 15:52
Lelystedeling Eddy Ramos vertrekt komende maand naar Griekenland voor de Muskathlon. Deze marathon, die langs de grens van Bulgarije loopt, staat in het teken van de strijd tegen mensenhandel.

Bulgarije is een van de Europese landen die op dit moment de meeste slachtoffers van mensenhandel kent door de enorme vluchtelingenproblematiek.

Slachtoffers
Ramos doet mee aan de Muskathlon omdat hij zich graag wil inzetten voor het goede doel. De Lelystedeling vertrekt 15 mei en verblijft een week in Griekenland. Tijdens deze week loopt hij niet alleen 42 kilometer door vluchtelingengebieden, maar bezoekt hij ook opvanghuizen waar slachtoffers van mensenhandel hulp krijgen.

10.000 euro
De Muskathlon wordt door vijftig renners gelopen. In totaal moet er door alle renners zo'n half miljoen euro worden opgehaald, dat is ongeveer 10.000 euro per renner. Ramos zit nu op de helft van dit bedrag. Eerder heeft hij al een massagemarathon in het stadscentrum van Lelystad gehouden. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel