Sturmeypad vanaf 1 mei dicht

ALMERE
Vanaf maandag 1 mei is de doorgang onder de A6 via het Sturmeypad dicht voor fietsers en voetgangers. Dit komt door werkzaamheden om de A6 te verbreden. Fietsers kunnen voorlopig gebruik maken van de onderdoorgang via het Pedersenpad.

Er zal een tijdelijk fietspad aangelegd worden dat parallel loopt aan de A6. In 2018 kunnen fietsers gebruik maken van een tijdelijk viaduct ten westen van het Sturmeypad. Halverwege 2019 verdwijnen het tijdelijke fietspad en het viaduct en worden de nieuwe viaducten Steigerdreef en Floriade in gebruik genomen.

Voor het werk aan de verbreding van de A6 worden de komende jaren meerdere bestaande fietsroutes gewijzigd.

 

reacties (2)

 • Folkert

   

  "Fietsers kunnen voorlopig gebruik maken van de onderdoorgang via het Pedersenpad." Handig voordat dat dit fietspad niet verlicht is, behalve dan bij de sluis.......

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het begint wel knap ver te worden om nog in Haven te geraken. Zou men voor autoverkeer de boel ook twee jaar dicht gooien?

  reageer
 • jan r. bakker

   

  Wat heb je dan ook nog te zoeken in Haven? Helft winkelruimtes staan leeg, sporthal + zwembad tegen de vlakte, binnenkort weer blauwalg en op de nog aanwezige fietspaden rammelt je fiets geheel uit elkaar en gaan je nierstenen spontaan aan de wandel.

 • Ed

   

  Maar zo gaat het al jaren! De gemeente had ook de mond vol van de "electric freeway", de fietssnelweg naar Amsterdam. Annemarie Jorritsma is ooit nog ter promotie een keertje op een elektrische scooter naar Amsterdam gereden. Wel werd het spoorbaanpad tussen de muziekwijk en de Hollandse brug voorzien van allerlei vreemde bochten (had te maken met de bouw van de spoorviaducten) en gelijkvloerse kruisingen. Hoezo fietssnelweg? Dus heb niet de illusie dat het belang van de fietser écht serieus wordt genomen door de gemeente.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert