Bouw-, sloop- en grof afval steeds vaker in grijze container

EMMELOORD
Grijze afvalcontainers worden steeds vaker gebruikt voor het dumpen van bouw-, sloop- en grof afval. Dat constateert afvalverwerker HVC na onderzoek in Emmeloord.

In maart hebben chauffeurs van HVC op verschillende plekken de grijze containers op inhoud gecontroleerd. In toenemende mate troffen zij elektrische apparaten zoals tandenborstels, föhns en zelfs stofzuigers aan. De chauffeurs belden vervolgens bij de mensen aan. Bij navraag bleek dat zij het weggooien van de apparaten niet met opzet deden. Ze waren in de veronderstelling dat het gewoon mag.

Ook blijkt er bij het restafval veel bouw- en sloopafval te zitten. De kans bestaat dat de vuilniswagens daardoor kapot gaan. De gemeente roept inwoners op grof afval naar de milieustraat te brengen want het is slecht voor het milieu en het kost de gemeenschap veel geld. 

 

reacties (13)

 • De Boer

   

  Vroeger kon je apparaten en chemisch afval kwijt bij Het Goed. Met de auto apart wegbrengen is ook slecht voor het milieu en zonde van mijn tijd. Droom door gemeente.

  reageer
 • Techneut

   

  "Vuilniswagens kunnen daardoor kapot gaan" ik kom niet meer bij, betere smoes was er niet te bedenken zeker. Een vuilniswagen heeft genoeg perskracht om desnoods een auto in elkaar te persen en dan zou ie stuk gaan van een paar stenen? Lachwekkend....of wordt in Emmeloord het huisvuil soms opgehaald met een speelgoed vuilnisauto?

  reageer
 • De Boer

   

  Vroeger kon je apparaten en chemisch afval kwijt bij Het Goed. Met de auto apart wegbrengen is ook slecht voor het milieu en zonde van mijn tijd. Droom door gemeente.

  reageer
 • Avd

   

  Heb geen moeite met afval te scheiden. Heb er ook geen moeite mee om afval naar de stortplaats in Emmeloord te brengen. Heb er veel moeite mee dat ik daarvoor moet betalen. Dus gaat het afval wat ik naar destort kan en wilde brengen nu in de bak restafval. Dus gemeente, niet zeuren, maar laat de inwoners hun afval gratis bij u brengen.... Een win win situatie.

  reageer
 • Nopper

   

  Hoe moet dit straks als groen links in het kabinet komt en we helemaal geen auto meer kunnen rijden? Tegels achter op de fiets wegbrengen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Wij gooien nog steeds alles in de grijze container.

  reageer
 • Whoknows

   

  Tja wat valt er dan onder de optie restafval, als plastic papier papier/karton blik een eigen container hebben? Nee we mogen veel betalen, veel afval scheiden en rommel zelf naar de stort brengen. HVC wordt er voor betaald om het op te halen, en zij krijgen ook nog geld voor het afgehaalde materiaal. Tja en dan is niet gewenst afval natuurlijk een kostenpost.

  reageer
 • Pietje

   

  Ik heb geen idee wat hier de regels zijn maar als ik elke keer moet rijden .. in de rij wachten bij het perron.. en daarna mijn auto weer moet schoonmaken voor een paar stenen of tegels .. denk dan maar niet dat ik die regels ga opzoeken.

  reageer
 • JsR

   

  Laat de gemeente dan kleine hoeveelheden gratis houden. In de NOP moet je na 2 of 3 bij de milieu straat fors betalen

  reageer
 • Een late constatering?

   

  Met een beetje vooruitschreidend inzicht hadden de ambtenaren van de gemeente kunnen weten dat dit plaats vindt. Trouwens voorheen gebeurde het ook ,alleen het grofvuil werd afzonderlijk op gehaald.Verwonderlijk is dat de gemeente zelf dit probleem heeft gecreëerd door bijvoorbeeld ook Het Goed buiten spel te zetten.Deze firma haalde o.a. ook de elektrische apparaten op. Het zou ook niet verwonderlijk zijn dat nu ook klein chemisch afval in de grijze container verdwijnt.Iedereen kan of heeft niet altijd vervoer. Daar is niet aangedacht.

  reageer
 • almeertje

   

  Het niet weten. Gemak zucht.

  reageer
 • De advocaat

   

  Ze gooiden het er wel met opzet in. Zij veronderstelden dat er geen regel stegen waren. Zij negeerden de 'verzonnen'regels niet met opzet. Zouden er feitelijk regels zijn dan maakt het niet weten geen excuus. Net als met de wet.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  En hoe zou dat wegbrengen moeten wanneer je geen auto hebt? Een flauwekul regel die ook niet in de verordening staat en door het bedrijf verzonnen wordt. Zij moeten zulke zaken gewoon afhalen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert